23 Жовтня, 2024 7:32 pm

Росіянин вбив двох військових ЗСУ в Німеччині “через гордість”: йому висунули звинувачення

Росіянину, який підтримує агресивну війну РФ в Україні, було пред’явлено звинувачення у вбивстві двох поранених українських солдатів, які відновлювалися у Мурнау після операцій.

Про це заявили німецькі прокурори сьогодні, 23 жовтня, повідомляє агентство AP News.

Вбив воїнів ЗСУ, бо підтримує російську війну

57-річного підозрюваного, ім’я якого не розголошується відповідно до німецьких правил конфіденційності, заарештували невдовзі після нападу з ножем в невеликому баварському містечку Мурнау 27 квітня.

Прокуратура Мюнхена заявила, що підозрюваний і двоє жертв знали один одного з попередніх зустрічей. У день нанесення ножового поранення троє чоловіків разом випивали та сперечалися про ситуацію в Україні, “внаслідок чого обвинувачений відчув, що його національна гордість постраждала”, йдеться у заяві.

Підозрюваний “вирішив вбити двох українців у стані сильного алкогольного сп’яніння під час раптового нападу”, додали прокурори. Дістав ніж зі своєї квартири по сусідству. Один з українців загинув одразу, а інший помер пізніше від отриманих травм. Прокурори заявили, що “як прихильник перебільшеного російського націоналізму, (підозрюваний) беззастережно підтримує російську агресивну війну проти України”.

Двох українців привезли до Німеччини на лікування після поранення на війні. Вони перенесли операцію в лікарні в Мурнау і одужували у місті. За словами прокурорів, обидва були значно “фізично обмежені” в результаті операцій. Тепер державний суд у Мюнхені має вирішити, чи буде справа передана до суду і коли саме.

Вбивство військових у Німеччині: що відомо про злочин

28 квітня ЗМІ повідомили про жахливу трагедію, яка сталась у Німеччині. 57-річний росіянин зарізав двох громадян України: віком 36 і 23 роки. Згодом стало відомо, що українці були військовослужбовцями.

Жертв із колото-різаними пораненнями знайшли на території торгового центру в Мурнау у Баварії. 36-річний чоловік загинув на місці від важких травм, а другий українець, 23-річний чоловік, помер у лікарні. Обидва проживали у районі Гарміш-Партенкірхен.

“Виявилося, що вбиті були українськими військовослужбовцями, які проходили реабілітацію в місцевій клініці. Вбивцю затримано, але поліція досі проводить допити можливих свідків. Це просто жахлива трагедія. Співчуття рідним та близьким загиблих”, – написав тоді народний депутат Олексій Гончаренко.

Злочин стався в Мурнау у Верхній Баварії в суботу ввечері, близько 17:15 перед продуктовим магазином у маленькому містечку, повідомив речник штаб-квартири поліції Південної Баварії, інформує zdf.de Підозрюваний спочатку втік, але чоловіка швидко спіймали: поліцейські виявили його за домашньою адресою неподалік місця злочину.

Журналіст Андрій Цаплієнко написав, що вбивця українських військовослужбовців – “місцевий Z-патріот, який відкрито підтримував російську агресію і демонстративно носив нашивки з Z-символікою”. Він також зазначив, що чоловіки мали серйозні поранення кінцівок і не могли повноцінно захищатися.

“Якщо виявиться, що передумовою суперечки стала агресивна війна Росії проти України, яка порушує міжнародне право, це буде катастрофою для регіону”, – заявив тоді лідер парламентської групи “Вільні виборці” Флоріан Штрайбл.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *