22 Жовтня, 2024 8:42 am

Голова НАЗК Павлущик про декларацію голови Хмельницької МСЕК Крупи: Ми не могли подивитися, що лежить у тумбочці

Готівка, виявлена під час обшуку у голови Хмельницької МСЕК, та дані про її активи за кордоном дали підстави для проведення повторної повної перевірки її декларації.

Про це повідомив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик в інтерв’ю Главкому.

“У нас здійснювалася повна перевірка її декларації (голови Хмельницької МСЕК, – ред.), яка, до речі, була відібрана як така, що мала найвищий показник рейтингу ризику на дату відбору. Але та готівка, що була виявлена в неї під час обшуку правоохоронцями, а також дані про активи за кордоном – це, по суті, нововиявлені обставини. Ми ж не могли перевіряти її готівку поза межами інформації, яка була надана в декларації. НАЗК не могло прийти і подивитися, що лежить в її тумбочці”, – сказав він.

Павлущик зауважив, що отримана під час розслідування інформація дала підстави Агентству для проведення повторної повної перевірки.

“Повторна перевірка декларації голови Хмельницької МСЕК відбуватиметься за загальною процедурою. Порядок повної перевірки передбачає 120 днів, може бути продовжений на строк не більше 60 днів, тобто до 180 днів загалом. Середні терміни проведення перевірки сягають від 60 до 120 днів. У цьому конкретному випадку ми перевіряємо відомості, які не були перевірені раніше, – нововиявлені факти, які стали підставою для проведення повторної повної перевірки”, – сказав він.

Павлущик додав, що йдеться про отримання інформації з реєстрів, баз даних, від публічного та приватного сектору через запити, від банків, а також пояснень від певних осіб і аналіз цієї інформації.

Голова НАЗК нагадав, що відомство перевіряє декларації за ризик-орієнтованим підходом.

“Ми фізично не можемо перевірити понад 1,8 млн декларацій, які є станом на зараз. Тож фахівці НАЗК працюють із деклараціями, відібраними за ризик-орієнтованим підходом. Кожній декларації присвоюється рейтинг ризику за допомогою логічного та арифметичного контролю. Ті, які мають найвищий показник рейтингу ризику, передаються уповноваженій особі для проведення повної перевірки”, – зазначив він. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *