17 Жовтня, 2024 9:40 pm

Сибіга про відправлення військ КНДР у Росію: ідеться не про найманців, а про повноцінні військові підрозділи

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга сказав, що на боці Росії воюють не найманці з Північної Кореї, а повноцінні військові підрозділи. Глава МЗС Норвегії Еспен Барт Ейде додав, що це може свідчити про проблеми Росії з ресурсами.

Так міністри відповіли на запитання кореспондентки Суспільного під час спільної пресконференції в Києві 17 жовтня.

“За даними наших спецслужб, дуже важливо розуміти, що мова йде не про найманців північнокорейських, які братимуть участь у війні, а про повноцінні військові підрозділи. Це означає ескалацію війни проти України”, — зазначає глава української дипломатії.

На його думку, це загрозлива ситуація, яка вимагає реакції від світової спільноти, так само як і постачання балістичних ракет з Ірану.

“Це ті речі, які можуть суттєво впливати суттєво на ситуацію на полі бою, це може бути чинником докорінної зміни. Тому ми повинні цьому запобігати”, — наголосив Андрій Сибіга.

Він також назвав дії від міжнародних партнерів, які можуть допомогти Києву та зупинити РФ і КНДР: додаткові санкції, нарощування військової допомоги Україні. дозвіл від Заходу на застосування Україною далекобійної зброї по цілях на території Росії.

Еспен Барт Ейде теж прокоментував нещодавні повідомлення про те, що північнокорейські армійці воюють за Росію, зокрема в Курській області. Він сказав, “якщо це правда, що Росії потрібно звернутися до Північної Кореї по підтримку, то також це свідчить про те, що у них [у РФ] виникли проблеми”.

“Крім цього, я повністю згоден з відповіддю [міжнародних партнерів на участь КНДР у війні], звичайно, а також щодо постачання іранських безпілотників і ракет. І Норвегія є однією з тих країн, які заявляють, що Україна воює цілком відповідно до міжнародного права. Самооборона чітко закріплена в Статуті ООН. Немає жодних географічних обмежень. Коли на вас нападає інша країна, ви маєте повне право дати відсіч проти цієї іншої країни”, — підкреслив керівник норвезького МЗС.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *