Елітна бригада ЗСУ модифікувала американські танки Abrams, — Forbes

При цьому журналісти заявляють, що в США на складах зберігаються тисячі танків Abrams, і дивно, чому американці не відправили їх в Україну на заміну втраченим у боях.

Елітна 47-а механізована бригада ЗСУ, яка 15 місяців безперервно брала участь у багатьох кровопролитних боях з росіянами на сході і на початку вересня вирушила на заслужений відпочинок і перезавантаження, можливо, має “наворочені” американські танки Abrams.

Американські танки Abrams у 47-й механізованій бригаді: нові модифікації для боротьби із загрозами

Єдиний танковий батальйон підрозділу був оснащений американськими Abrams моделі M-1A1 Situational Awareness 2000-х років, які не є найзахищенішими, проте українські машини можуть бути наймодифікованішими, пише американське видання Forbes з посиланням на відео, в якому 47-а бригада показала на навчаннях танки, які вціліли.

“69-тонні чотиримісні М-1 хизуються блоками реактивної броні американського виробництва з боків і блоками реактивної броні українського виробництва на вежах як місцева гратчаста броня проти безпілотників і радіоглушників, які заземлюють дрони”, — пише видання.

Журналісти зазначили, що покращення призначені для боротьби з двома основними загрозами — протитанковими ракетами та вибухонебезпечними безпілотниками.

“Реактивна броня вибухає назовні, відхиляючи боєголовки ракет. Клітинна броня та глушник відключають та блокують вибухонебезпечні безпілотники”, — наголошується в матеріалі.

Скільки танків “Абрамс” залишилося у 47-ї бригади після боїв, невідомо. За даними аналітиків Oryx, було знищено шість таких танків, а вісім — пошкоджено або залишено.

“Дивно, що Сполучені Штати не надіслали заміну M-1. Ті перші 31 Abrams, які прибули в Україну рік тому, є єдиними Abrams, які американці пообіцяли, попри те, що на складах у Сполучених Штатах перебувають буквально тисячі танків”, — зазначають автори статті.

Ситуація на фронті на ранок 8 жовтня

7 жовтня на фронті було зафіксовано 172 бойових зіткнень Сил оборони України з російським військом, йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

“Вчора, загалом, російський агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах чотири ракетних удари (сім ракет), 72 авіаційних удари (зокрема задіяв 122 КАБ) та 1508 ударів дронами-камікадзе, здійснив 4420 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів, 117 з них — із РСЗВ”, — зазначили у відомстві.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Яблунівка, Катеринівка, Ободи, Золочів, Куп’янськ, Твердохлібове, Серебрянське лісництво, Ступочки, Никонорівка, Петрівка, Слов’янськ, Краматорськ, Костянтинівка, Олександропіль, Тарасівка, Калинове, Мала Токмачка, Оріхів, Запоріжжя та Херсон.

“Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали ударів по трьох засобах РВіА та шести районах зосередження особового складу і техніки ворога, базі ПММ та знищили ЗРК “Оса”, — пише Генштаб.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *