У Курській області на дорозі поставили “зуби дракона”: вони в6uлu мінімум 40 росіян

У Курській області на трасі встановили “зуби дракона”, які ускладнюють рух. Наразі точно невідомо, чи зробили це через наказ самих російських командирів, чи спрацювала “невідома ДРГ”.

Такий бар’єр лише ускладнив пересування росіян, зокрема, евакуацію поранених та втечу від українських FPV-дронів, пишуть Z-блогери.

Автомобілі врізаються у “зуби дракона”: що відомо

“Курська область, Большесолдатський район, траса Суджа – Курськ. Небезпечна територія, де ворожі дрони спалили вже понад 50 транспортних засобів, військових та цивільних. Відповідно, люди намагаються проскочити цю ділянку на високих швидкостях. Днями на ділянці встановили “зуби дракона”. Жодних попереджень, жодних попереджувальних знаків. На швидкості 150 км/год влетіло кілька машин, були загиблі та важко поранені”, – написав російський Z-блогер Святослав Голіков.

Він зазначив, що військові, які працюють на Суджанському напрямку знесли ці “зуби”, але наступного дня ситуація повторилася. Знову “зуби по-сірому”, розбиті машини, кілька загиблих і кілька людей у реанімації. “Це дії диверсійно-розвідувальних груп противника з ухилом у бік військових будівельників? Або творчість якихось альтернативно обдарованих персонажів, що зображують бурхливу діяльність з облаштування оборонних споруд у стратегічному напрямку?” – запитує обурений росіянин.

Він написав, що поставити пост на цій ділянці не вийде, бо там працюють українські дрони. А “зуби дракона” узагалі нібито неможна ставити на трасі, по якій “літають”.

Через день Голіков опублікував фото “зубів дракона” на трасі, які, за його словами, йому надіслав російський військовий. “Я якраз повертався і натрапив на. Полем не їздив у темряві. Я їхав по дорозі. Я ледь не влетів у другий”, – написав окупант.

Сам Z-блогер заявив, що за кілька днів втрат, у тому числі безповоротних, від “зубів” вже більше, ніж від ворожих дронів.

Версія про ДРГ: що це означає

Російський телеграм-канал “Тройка” написав, що вночі в Курській області “невідома диверсійно-розвідувальна група виставляє в тилу “зуби дракона” – на шляхах евакуації, по яких машини втікають від fpv-дронів на швидкості 150 км/год”.

“Зуби” нібито поставили без будь-яких розпізнавальних знаків, що призвело до загибелі 40 людей за добу і поранення такої ж кількості окупантів. “За годину ДТП відбувається більше, ніж FPV підбиває за тиждень”, – пише паблік

“Бійці з військової розвідки скоро знайдуть диверсантів, а також командира. І їх будуть пиляти на дрова”, – підсумовує канал.

Внаслідок ДТП через встановлене загородження, до прикладу, загинув інженер загону ударних БпЛА “Чорний ворон” російської арміії з позивним “Лавр”. Російські блогери бідкаються, що через те, що окупант загинув внаслідок ДТП, йому навіть не будуть призначені виплати, які Росія надає за смерть під час бойових дій.