16 Жовтня, 2024 9:52 pm

Зеленський хоче і далі вести бойові дії на території Росії: це ключ до перемоги

Президент України заявив, що Путін хоче лише війни.

Успішні операції Сил оборони на ворожій території – ключ до реалізації “Плану перемоги”. Україна продовжить операції у визначених районах території Російської федерації.

Це потрібно для того, щоб недопустити буферних зон на території України

Про це президент України Володимир Зеленський заявив сьогодні на засіданні ВР, представляючи свій “План перемоги”. “Завдяки Курській операції ми побачили, що Путін не має достатньої сили, щоб триматися, коли ми тиснемо справді міцно. Тому ключем до реалізації 2-го пункту “Плану перемоги” є успішне продовження операції Сил оборони у визначених районах ворожої території, щоб не допустити буферних зон на нашій землі”, – зазначив глава держави.

Виступаючи перед депутатами у Верховній Раді Президент України презентував свій План перемоги над ворогом.

“План перемоги має працювати для того, аби прокласти міст до другого саміту миру, аби поставити крапку в війні. Якщо план підтримають, ми можемо завершити війну не пізніше наступного року”, – наголосив Зеленський.

Президент заявив, що агресорка Росія не шукає чесного миру, а її правитель Володимир Путін хоче тільки війни. Тож, переконаний Зеленський, якшо Україна спільно з партнерами не посилиться зараз, то диктатор РФ “суттєво посилиться в наступному році аби назавжди відкинути дипломатію”.

“Ми повинні змінити обставини, щоб війна закінчилася безвідносно від того, що хоче Путін”, – додав президент.

Росія повинна програти – це не торгівля суверенітетом

За його словами, Україна два роки тому запропонувала формулу миру та провела успішні саміти. Втім, Кремль поки ухиляється від чесної дипломатії і кидає ультиматуми.

“Наші воїни гарантують, що жодні ультиматуми Росії нічого не варті. Росія має пограти. Це не замороження, це не торгівля суверенітетом. Ми повинні реалізувати план перемоги і примусити Росію бути на Саміті миру”, – заявив Володимир Зеленський.

Тим часом нардеп Олексій Гончаренко додав, що План Зеленського складається з п’яти пунктів і трьох таємних додатків:

перший – ⁠геополітичний;
другий-третій – військові;
четвертий – економічний
п’ятий – безпековий
Зазначається, що перші пункти треба реалізувати під час війни, а п’ятий – післявоєнний.