Відпочивав на Сейшелах замість служби: до суду скерували обвинувальний акт щодо колишнього одеського військкома Борисова

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього керівника Одеського ОТЦК та СП Євгена Борисова, який замість служби відпочивав на Сейшельських Островах

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону скерували до суду обвинувальний акт щодо Борисова за фактами підроблення документів та їх використання, самовільного залишення місця служби та ухилення від військової служби (ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 407 та ч. 4 ст. 409 КК України).

Наразі колишній одеський військком перебуває під вартою.

Нагадаємо, що слідство встановило, що підозрюваний 2 грудня 2022 року не з’явився вчасно на службу й ухилявся від її проходження до 16 грудня 2022 року. Як підтвердження поважної причини свого нез’явлення він надав завідомо підроблений документ. Це була виписка з медичної карти денного стаціонару про нібито перебування з 2 по 16 грудня 2022 року на лікуванні у медзакладі, начебто затверджена керівництвом лікарні, без прізвища лікаря та його посади.

Також зазначається, що 19 грудня 2022 року, перебуваючи на стаціонарному лікуванні у військовій частині, колишній військком ввів лікуючого лікаря в оману та обманним шляхом отримав перевідний епікриз із медичної карти стаціонарного хворого з рекомендацією щодо скерування на лікування за кордон.

При цьому встановлено, що з грудня 2022 року по січень 2023 року він відпочивав зі своєю матір’ю та дружиною в Республіці Сейшельські Острови та Королівстві Іспанія.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *