14 Жовтня, 2024 10:13 pm

Рейди ТЦК у кафе та на концертах — у Раді зробили несподівану заяву

Рейди територіальних центрів комплектування пов’язані з тим, що немає ким поповнювати військові формування. У Верховній Раді вважають, що такі заходи необхідні.

Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Олександр Федієнко в ефірі Радіо Свобода.

Що кажуть у Раді про рейди ТЦК

Федієнко вважає, що Генштаб, Міноборони і самі військові повинні більше розповідати цивільним військовозобов’язаним громадянам, що відбувається на фронті, який там стан і так далі.

“Хто вирішив нагадати? У нас є проблема у тому, що у нас немає, можливо, ким поповнювати військові формування. Хлопці там третій рік на війні, вони теж хочуть сходити на концерт “Океану Ельзи”, сходити до ресторанів”, — заявив він.

Крім того, депутат сказав, що зазвичай йдуть звернення від бойових військових командирів з приводу того, що їм не надходить поповнення і бракує людей.

“Тому відбулася така історія, що ТЦК, я так розумію, таким чином, в рамках чинного законодавства нагадали про те, що в обов’язковому порядку кожен військовозобов’язаний громадянин України повинен стати на військовий облік, бо це вже не право, а обов’язок”, — підсумував Олександр Федієнко.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *