12 Жовтня, 2024 12:24 pm

Росія знайшла слабинки в обороні ЗСУ та окупувала ще три населені пункти на Донеччині, – DeepState

За даними аналітиків DeepState, росіяни окупували три населені пункти в районі міста Мирноград – Миколаївку, Красний Яр і Крутий Яр.

Росіяни захопили ще три населені пункти в районі міста Мирноград Донецької області. Про це повідомляє DeepState.

Є ділянки, які все ж росіяни прощупали на слабкість

Зокрема, в окупації опинилися Миколаївка, Красний Яр та Крутий Яр. “Останнім часом, на перший погляд, можна було спостерігати певний спад активності в районі відтинку Гродівка-Новогродівка, але кацапи постійно намагалися прориватися з різною інтенсивністю через позиції українських військових, – ідеться у повідомленні. – Десь вони дійсно вперлися та не мають успіхів, але є ділянки, які все ж прощупали московити на слабкість. Дуже часто успіх проявляється у застосуванні тактики обходу місця, де противник зустрічає спротив”.

Як зазначають аналітики, Миколаївка, по суті, є останнім населеним пунктом перед Мирноградом. Тож найближчим часом, імовірно, велике місто відчує спроби тиску та намагань прориватися на південні околиці.

“На сьогодні можна прослідкувати певну тенденцію, що кацапи вперлися в позиції у вигляді ВОПів та інших інженерно-фортифікаційних споруд. Але частина з них підготовлена недостатньо якісно, частина розташована абсолютно безглуздо, тож основний успіх стримування лежить просто на плечах наших відважних бійців”, – пигуть аналітики.

Вони додають, що для подальшого просування, окрім піхоти і техніки, ворог може активізувати артилерію, авіацію, міномети тощо. “Не виключено, що саме в цей район росіяни підтягнуть додаткові сили, щоб зібрати їх для розвитку вже здобутого успіху”, – прогнозує DeepState.

Генштаб ЗСУ про ситуацію на фронті

Протягом минулої доби зафіксовано 169 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб ЗСУ.

За уточненою інформацією, за день противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах шість ракетних ударів, застосувавши 17 ракет, 71 авіаційний удар (114 КАБ), здійснив 4672 обстріли, понад 180 з них – із реактивних систем залпового вогню.

Ворог завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Голишівське, Річки, Куп’янськ-Вузловий, Подоли, Козача Лопань, Алісівка, Гоптівка, Ямпіль, Лиман, Торське, Сіверськ, Катеринівка, Костянтинівка, Торецьк, Олександропіль, Гришине, Богоявленка, Максимівка, Розлив, Велика Новосілка та Запоріжжя.

За добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали вісім ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ, уразили два пункти управління, артилерійську систему, вертоліт та базу ПММ противника.

Загалом за добу втрати російських загарбників склали 1140 осіб. Також українські воїни знешкодили вісім танків, 35 бойових броньованих машин, 59 артилерійських систем, чотири РСЗВ, вертоліт, 70 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 84 автомобіля та десять одиниць спецтехніки.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *