10 Жовтня, 2024 2:24 am

РФ вдарила по Одещині: Вже 6 загиблих, пошкоджено іноземне судно

У середу, 9 жовтня, російські окупаційні війська вдарили по портовій інфраструктурі Одеської області. Росіяни вбили 5 осіб, ще девʼятеро людей постраждали.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба. За його словами, окупанти завдали удару балістикою.

“Всі постраждалі – українці. Наразі їм надається медична допомога, п’ятеро перебувають у важкому стані”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час атаки ушкоджень зазнало цивільне судно під прапором Панами. Внаслідок чергової атаки росіян було пошкоджено контейнеровоз “Shui Spirit”.

“Це вже третє іноземне судно, атаковане росією, за останні чотири дні”, – наголосив Кулеба.

Як передає кореспондент УНІАН, ввечері 9 жовтня на Одещині двічі оголошували повітряну тривогу, та обидва рази під час неї у різних районах міста було чутно гучні вибухи. Мер міста Геннадій Труханов та начальник Одеської ОВА Олег Кіпер через соцмережі звернулись до населення з проханням перебувати в укриттях.

Згодом тривогу було оголошено втретє. За словами речника Української добровольчої армії “Південь” Сергія Братчука, вибухи пролунали в межах Одеського району.

“Було застосовано балістичну ракету Іскандер-М”, – написав він у телеграм-каналі.

Оновлено 22:37: За даними очільника Одеської ОВА Олега Кіпера, внаслідок ворожої атаки загинуло шестеро людей. Ще вісім зазнали поранень, з них четверо перебувають у важкому стані.

 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *