12 Жовтня, 2024 12:21 pm

Військовий чиновник із США назвав втрати України у війні

За словами офіційних осіб США, вересень став найкривавішим місяцем війни для російських військ в Україні, оскільки наступ на сході збільшив кількість загиблих і поранених росіян до понад 600 000 військовослужбовців з початку війни.

Українські втрати у війні високопоставлений військовий чиновник США, говорячи на умовах анонімності, оцінив на половину менше: понад 300 тисяч вбитими і пораненими, пише The New York Times.

У США порівняли втрати України і Росії у війні

Офіційні особи США пояснюють велику кількість втрат росіян війною на виснаження. Російські війська досягли стабільних, але поступових успіхів в останні місяці на Донбасі, що на сході України, заявили офіційні особи США. Це стиль ведення війни, який росіяни порівнюють з тим, як їх кидають у м’ясорубку, а командири, схоже, готові відправити на смерть багато тисяч піхотинців.

“Це свого роду російський спосіб ведення війни, який полягає в тому, що вони продовжують кидати масу в проблему”, – заявив цього тижня високопоставлений військовий чиновник США, говорячи на умовах анонімності, оголошуючи останню оцінку Пентагону російських втрат. “І я думаю, що ми продовжуватимемо бачити високі втрати з українського боку”, – додав він.

За оцінками США, втрати Росії у війні наразі становлять 615 000 осіб  115 000 росіян убитими та 500 000 пораненими. Українські офіційні особи приховують цифри втрат навіть від американців, але американський чиновник підрахував, що Україна зазнала половину втрат Росії, або понад 57 500 убитих і 250 000 поранених.

Чиновник не уточнив кількість російських втрат минулого місяця, але назвав його “найдорожчим місяцем” для сил Москви. Американські та британські військові аналітики оцінюють втрати Росії в середньому понад 1200 на день, що трохи перевищує попередній найвищий добовий показник війни, який був встановлений у травні.

Росія кидає малі групи піхоти на штурми

Незважаючи на свої втрати, Росія набирає від 25 000 до 30 000 нових солдатів на місяць – приблизно стільки, скільки залишають поле бою, заявили офіційні особи США. Це дозволило російській армії продовжувати посилати хвилю за хвилею військ на українську оборону, сподіваючись розгромити ЗСУ і прорвати лінії траншей.

Офіційні особи США заявили, що президент Росії Володимир Путін намагається уникнути масової мобілізації, яка була б вкрай непопулярною всередині країни. За словами американських чиновників, Росія запропонувала значні бонуси та інші підвищені зарплати для добровільних солдатів, щоб уникнути великої мобілізації.

“Ми просто дуже уважно стежимо за тим, як довго ця позиція насправді може бути такою, яку він зможе зберігати”, – сказав високопоставлений чиновник Пентагону.

Російські втрати різко зростали і в інший час, особливо під час штурмів Авдіївки цього року та Бахмута у 2023 році. Але штурми цих міст були розтягнуті на багато місяців. Наступ у вересні включав спроби просунутися вздовж фронту в Донецькій області на сході України, а також оборону від українського вторгнення в Курській області на півдні Росії. Це включало інтенсивні періоди російських атак, коли невеликі піхотні підрозділи вливалися у відносно невеликі райони.

Використання Росією піхоти у хвилях атак невеликих підрозділів відображає одну з її переваг у війні: її населення, приблизно 146 мільйонів, втричі більше, ніж в Україні, що дає їй більшу кількість потенційних новобранців. Але втрати змусили Росію відносно швидко відправити нових новобранців в Україну, заявили офіційні особи США, а це означає, що ті, кого відправляють на фронт, часто погано навчені.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *