12 Жовтня, 2024 12:19 pm

ЗСУ потрапили в засідку в Курській області і втратили найціннішу техніку

Україна втратила 15 або 16 машин, включно з деякими найкращими: один або два CV90, Marder, M-2, а також Stryker.

Фото Генштабу ЗСУ.

ЗСУ застрягли на південь від міста Веселе і потрапили там у “жорстоку засідку”, втративши свою найціннішу техніку. Про це повідомляє Forbes.

Курська область: Україна та Росія втрачають цінну техніку

Видання нагадує, що українські війська вторглися в Курську область Росії 6 серпня, а 12 вересня окремі українські сили розпочали друге вторгнення з метою з’єднатися з головними силами і затиснути тисячі російських військ між українськими загарбниками і кордоном. Однак ЗСУ, схоже, застрягли на південь від міста Веселе і потрапили там у “жорстоку засідку”, втративши свою найціннішу техніку.

За інформацією аналітиків, в районі 20 вересня українські сили з бойовими машинами “Мардер” німецького виробництва, шведськими бойовими машинами CV90 і танками Strv 122 рушили головною дорогою, що з’єднує Веселе з Глушковим. Проте там вони зіткнулися зі 106-ю повітряно-десантною дивізією.

Використовуючи міни, артилерію, протитанкові ракети і безпілотники, росіяни відбили атаку українців 20 вересня, а також наступні атаки. “На відеозаписі з безпілотника, опублікованому 106-ю повітряно-десантною дивізією цього тижня, показано 15 або 16 знищених українських машин, включно з деякими з найкращих бойових машин українців: один або два CV90, Marder, M-2, а також Stryker”, – повідомляє Forbes.

У Курській операції Україна використовує одні з найкращих бригад і батальйонів. Однак навіть ці елітні формування насилу пробиваються через Веселе і Глушково, зазначає аналітик. А доти, доки українці не зможуть просунутися головною дорогою, що з’єднує ці населені пункти, їхня мета – зустріч з основними своїми силами – так і залишатиметься нереалізованою.

Росіяни також зазнають значних труднощів на цій ділянці і також втрачають техніку у величезній кількості. Однак проблема в тому, зазначає видання, що у росіян набагато більше техніки, яку вони можуть втратити.

Сирський: РФ перекинула в Курську область 50 тисяч військових

Росія перекинула близько 50 тисяч військових у Курську область, послабивши свої позиції на фронті в Україні. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у документальному фільмі, який транслювався під час телемарафону.

Як зазначив головком, російське командування перекинуло ці сили з інших фронтів, де велися наступальні дії ворога. “Ми знаємо, що на Курський напрямок було перекинуто близько 50 тисяч військових з інших напрямків”, – заявив Сирський.

Генерал також наголосив, що через перекидання російських сил в Курську область відбулося послаблення ворожих угрупуваннь на інших напрямках, зокрема в Запорізькій, Херсонській областях та на Краматорській ділянці фронту.

“Це, звісно, полегшило нам умови для ведення оборонної операції”, – підсумував головком.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *