10 Жовтня, 2024 1:20 am

Зеленський назвав дату, коли завершиться війна

Президент України сподівається, що через два-три місяці ситауація зміиться.

Президент України Володимир Зеленський на саміті “Україна – Південно-Східна Європа” у Хорватії заявив, що ситуація на полі бою дозволяє закінчити війну в Україні 2025 року.

Зеленський сподівається, лише на допомогу партнерів

“У жовтні, листопаді, грудні у нас є шанси зрушити справи у напрямку миру і тривалої стабільності. Ситуація на полі бою створює нагоду зробити цей вибір – вибір рішучих кроків, які дозволять закінчити війну не пізніше 2025 року”, – заявив він.

Глава держави сподівається на “лідерську позицію президента Байдена”, “сильні та мудрі кроки Британії, Франції, Німеччини, Італії” та інших країн, щоб забезпечити мир в Україні.

Також він наголосив, що запрошення України до НАТО і майбутнє членство для України були б реальними кроками до миру.

“Чи має Україна місце в НАТО? Якщо так, і це буде належним чином підтверджено, Путін геополітично програє. Росія повинна визнати, що Європа має кордони, незалежні держави, і кожна з них має право обирати своє майбутнє. Правда полягає в тому, що прийняття Росією цієї реальності може початися лише з розуміння того, що Україна ніколи більше не буде підкорена Росією”, – вважає Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що президент Зеленський на цьому ж саміті повідомив, коли буде готовий документ з умовами закінчення війни.

Україна готує документ, який міститиме умови для справедливого завершення війни з Росією.
У листопаді 2024 року буде готовий текст формули миру зі всіма умовами для справедливого закінчення війни, що буде зроблено на другому Саміті миру. Про це заявив український президент Володимир Зеленський під час саміту “Україна-Південно-Східна Європа”.

“З липня ми працюємо над пунктами формули миру. І до листопада буде готовий документ, в якому буде викладено докладні умови справедливого закінчення війни. Також ми готуємо другий саміт миру”, – розповів Зеленський.

Розроблено план заходів, щоб примусити Росію до миру

Водночас виникає питання, як змусити Росію взяти участь у саміті та виконати Формулу миру, адже, як нагадав Зеленський, зараз РФ уникає “чесної та відвертої дипломатії”.

За його словами, для цього було розроблено план заходів, здатних виправити ситуацію до майбутнього саміту миру.

“Цей план позбавить Росію можливості погрожувати Європі. Цей план уже був представлений у США, тепер ми ділимося цим планом з усіма нашими партнерами для досягнення цілей”, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, українська формула миру може стати основою для модернізації сучасної безпекової архітектури у світі та повернути реальну силу Статуту ООН. Про це і раніше заявляв президент України Володимир Зеленський.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *