17 Жовтня, 2024 2:27 am

“Великий сюрприз” для Ізраїлю: Іран погрожує ударом “страшнішим за ядерний”

Іранський генерал Ростамі заявив, що Тегеран має секретну зброю, потужнішу за ядерну, яку застосує у відповідь на можливу атаку Ізраїлю. 

Бригадний генерал Ебрахім Ростамі, колишній секретар комісії з озброєнь “Корпусу вартових ісламської революції” (КВІР) прокоментував погрози Ізраїлю завдати удару по Ірану. Він заявив, що Тегеран чекає на слушний момент, щоб зробити Ізраїлю “великий сюрприз, який є більш значущим, ніж ядерна зброя”.

Про це він заявив у середу, 16 жовтня, в інтерв’ю Didban Iran.

“У нас є деякі спроможності, потужніші за ядерну зброю”, – підкреслив Ростамі.

Він підтвердив, що Іран готовий завдати удару по ізраїльському ядерному реактору у Димоні і вже провів відповідні військові навчання, щоб відпрацювати цей план.

“Іран має великий сюрприз, який важливіший за ядерну зброю, і ми будемо тримати його в секреті до відповідного моменту”, — сказав Ростамі.

Речниця іранського уряду Фатеме Мохаджерані при цьому заявила, що Тегеран не хоче війни та виступає проти будь-якої ескалації в регіоні. Однак Іран “не відмовлятиметься від власних національних інтересів, а нещодавня відповідь Ізраїлю була невеликою частиною військової та ракетної потужності Ірану”.

За словами Мохаджерані, Іран готовий до ще більших та масштабніших атак.

“Це буде зроблено без вагань чи поблажливості, а не просто у відповідь”, – заявила речниця іранського уряду.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *