17 Жовтня, 2024 4:42 am

На війні загинув хірург з Івано-Франківська Мирослав Дебенко

На війні поліг військовий хірург з Івано-Франківська Мирослав Дебенко. Після початку великої війни він повернувся з-за кордону.

Про його загибель повідомили на сайті Івано-Франківського медичного фахового коледжу, де навчався і працював воїн.

Мирослав Дебенко — з династії медиків. Його матір — викладачка медсестринства в дерматології та венерології Івано-Франківського медичного фахового коледжу, а дідусь — колишній директор медичного училища Григорій Гавриш.

“Для себе Мирослав вибрав медицину. У 2009 році закінчив з відзнакою Івано-Франківський національний медичний університет і був відданий своєму фаху. У 2012-2013 навчальному році працював викладачем хірургії”, — йдеться у дописі.

хірург з Івано-Франківська Мирослав Дебенко
Мирослав Дебенко. Івано-Франківський медичний фаховий коледж

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловік повернувся з-за кордону, де працював щелепно-лицевим хірургом. У війську був капітаном медичної служби. 17 листопада 2022 року президент Зеленський нагородив Мирослава Дебенка орденом Данила Галицького.

У вересні 2024 року військовий почав вивчати англійську мову, пригадує його вчитель, доцент кафедри іноземної філології та бізнес-комунікацій Маркіян Тхір.

“У нього за день могло бути кілька важких операцій, безсонні ночі, посеред яких була врятована ним не одна тисяча людей. Як казав Мирон, після 19:00 все тільки починалося. Як це все він витримував, не маю жодного поняття”, — пише Маркіян Тхір.

Про загибель Мирослава Дебенка на своїй сторінці у Facebook розповіла і його дівчина Вікторія Білицька.

“Ти врятував тисячі наших захисників, був найобережнішим серед нас, а тебе нічого не вберегло… Не змогли вберегти… Раніше я часто говорила тобі, що обіймаю серцем. А тепер ти став болем, який вʼївся в кожну клітину мого тіла. Нехай залишається. Я буду тобі писати, сподіваючись, що щось по той бік існує й ти читаєш. Бо серця я не відчуваю”, — написала Вікторія Білицька.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *