12 Жовтня, 2024 6:26 pm

ЗСУ повернули деякі позиції на Курщині, але тривають важкі бої

У Курській області Росії тривають активні бої. Після того, як Сили оборони частково повернули позиції, куди зайшли росіяни, армія РФ почала знову посилати колони на штурм.

Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко. Він зазначив, що ситуація постійно змінюється.

Позиції на Курщині стабілізували, – військовий ЗСУ

За словами очільника Центру протидії дезінформації, ситуація на Курщині постійно змінюється: війна там динамічна, маневри відбуваються, характерні для лісистої місцевості.

“Дуже велика динаміка, тому важливо не фіксуватися на якихось висновках як остаточних… У Курській області тривають активні бої. Після того, як Сили оборони частково повернули позиції, куди влізли росіяни, вони почали знову посилати колони на штурм”, –зазначив Андрій Коваленко.

Він додав, що тривають важкі бої, постійно ситуація змінюється, російські воєнкори взагалі намагаються тему “засушити”, бо не виходить все як їм би хотілося.

Боєць 210 окремого спеціального батальйону “Берлінго” з позивним “Балу” в своєму телеграм-каналі “Бахмутський Балу” повідомив 12 жовтня, що “ситуацію в проломі на Курщині, який зʼявився на колишніх місцинах, які ми брали у серпні, наразі стабілізували”.

“Перла та стерлась просто неймовірна кількість пі*орських ЗЕКів. Якісь їх групи ми зрізали і вони залишились в оточенні, добиваємо та беремо в полон, багатьох вбили, коли вдарили їм у бочину. Браваду, що ширилась інтернетами про відбиття всіх позицій з наскоку я підтвердити не можу, бо до самої ночі ми їх вбивали і брали в полон.

Може хтось відновив, якісь позиції , які їм ставили в задачу, але я не знаю. Ми багато зручних позицій відновили авжеж, але поки не всі, бʼємо тих що прорвались, відрізаємо їм поповнення”, – описав ситуацію на полі бою в Курській області військовий ЗСУ.

Сирський: Росія перекинула на Курщину 50 тисяч солдатів

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у документальному фільмі на “Суспільному” розповів, що перекидання і послаблення сил відбулося на Запорізькому, Херсонському та Краматорському відтинках. Це цілком корелює з відомими нині даними про переміщення військ противника у серпні-вересні цього року.

“Ситуація в Курській області залишається складною, але контрольованою. Була важка і напружена ніч, Сили Оборони України дійсно проводять стабілізаційні дії, але відновити контроль над усім втраченим ще не вдалося. Ворог під час штурмових дій поніс чималі втрати, відповідно закріплятися далі їм буде важко. Найгірше зараз, мабуть, в Любимівці, але треба почекати чим закінчиться новий раунд маневреної війни”, – зазначив військово-аналітичний портал DeepState.

За словами глави держави Володимира Зеленського, Курська операція значно допомогла і продовжує допомагати Україні стримувати просування армії РФ.

“Також була доповідь щодо Курської операції. Два місяці наших військових дій у Курській області. І це дуже важливий етап війни. Те, що значно допомогло й надалі допомагає нашій державі. Українці довели, що можуть витискати війну в Росію. І за достатньої підтримки партнерів зможемо тиснути на Росію саме так, як потрібно, щоб у Росії відчували, що війна нічого їм не дасть”, – зазначив Зеленський у вечірньому зверненні.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *