17 Жовтня, 2024 5:14 pm

Завдання Буданова: спецпідрозділ “Артан” показав, як вибивали окупантів з лісу в Липцях

Українські розвідники звільнили від росіян 400 гектарів лісу на Харківщині. Це завдання їм особисто поставив голова Головного управління розвідки Кирило Буданов, розповіли учасники спецоперації.

Підрозділи активних дій ГУР МО України “Артан”, “Kraken” та Міжнародний легіон здійснили комплексну успішну операцію. Бійцям вдалось зачистити 400 гектарів лісу і знищити майже полк окупантів.

Бійці ГУР отримали завдання від Буданова: виконали на 100%

“Операція була непростою, але, як завжди, успішною. По нас теж працювали літаки, били ракетами, КАБами, ствольною артилерією, танками, мінометами. Попри все, хлопцям вдалося виконати завдання, яке поставив перед нами командир Кирило Буданов”, – каже командир спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України “Артан” з позивним “Титан”.

Бійці оприлюднили відео своєї роботи: на кадрах чітка робота штурмовиків, операторів БПЛА, FPV-розрахунків, “бомберів” та артилеристів. Вони працювали і у світлий, і в темний час доби.

“У результаті успішної наступальної операції наші воїни разом з побратимами з інших підрозділів активних дій Головного управління розвідки розчистили 400 гектарів лісу поблизу Липців, знищили живу силу, важку техніку, засоби радіоелектронної боротьби та ворожі укріплення, а також поповнили обмінний фонд”, – йдеться у повідомленні.

“Ти ж моя бусінка”: як бійці ГУР зачистили ліс біля Липців

Раніше ГУР МО розповіло, що провело операцію зі звільнення лісового масиву, розташованого на північ від населеного пункту Липці Харківської області.

“Результат спланованих та сміливих дій українських розвідників – захоплення батальйонного району оборони противника, знищення 3 мотострілецьких батальйонів, загону “Шторм” та розвідувальної роти 7 окремого мотострілецького полку 11 армійського корпусу ЗС РФ”, – повідомили розвідники.

У відомстві додали, що під час штурму вдалось захопити полонених, і це допоможе повернути більше українських військових з російського полону. Успішна місія ГУР створює умови для подальшого витіснення російських окупантів з півночі Харківщини: після зачистки лісу площею 400 гектарів, становище росіян у цьому районі вкрай складне, як зазначає ГУР, близьке до безнадійного.

“Особливістю операції стало те, що вдалося завести піхоту 13 бригади НГУ “Хартія” з незрівнянно низькими втратами. Це приклад чудової співпраці професійних спецпризначенців і лінійного підрозділу”, – додає розвідка.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *