17 Жовтня, 2024 9:33 pm

Зеленський назвав зброю, яка або посадить Путіна за стіл переговорів, або знищить його військову міць

Таке озброєння або зупинить Путіна в Україні, або зможе завдавати йому ведикої шкоди у тилу.

Президент Володимир Зеленський закликав країни Заходу розмістити на території України системи озброєння. За словами глави держави, це змусить Москву або брати участь у мирних переговорах, або дозволить знищити її військові об’єкти.

Таке озброєння змусить Путіна сісти за стіл переговорів

Зеленський наголосив, що йдеться про неядерний ракетний комплекс. Про це президент заявив на засіданні Європейської ради у Брюсселі, трансляцію якого вів YouTube канал Офісу президента, пише Обоз.

За словами президента, одним із пунктів Плану перемоги Київ пропонує країнам Заходу розмістити на території України системи озброєння для стримування Росії. Зеленський наголосив, що це також може змусити Москву сісти за стіл переговорів.

“Ми пропонуємо розмістити на українській землі пакет стримування, який або змусить Росію брати участь у реальних мирних переговорах, або дозволить знищити її військові цілі. Це підхід Мир через силу – для цього пункту. Йдеться про відповідний ракетний пакет”, – сказав Зеленський.

Також глава держави додав, що Україна надала деталі західним партнерам. Зеленський пояснив, що розміщення ракетних комплексів в Україні змусило б диктатора Володимира Путіна поважати силу.

Водночас український президент припустив, що якщо Росія не припинить війну проти України, ці системи озброєння можуть бути використані для ураження військових цілей на території РФ.

“Це США, Велика Британія, Франція, Італія, Німеччина, і, звісно, ​​ми хочемо поділитися з усіма лідерами, які готові підтримати у цьому випадку. Путін повинен поважати нашу силу, а не змушувати вільний світ тремтіти від його погроз. І ми можемо використати пакет стримування, лише якщо Росія не припинить війну”, – заявив президент.

План Перемоги від Зеленського

Як повідомлялось раніше учора Зеленський представив у Верховній Раді План перемоги України. Документ містить п’ять пунктів, три з них наразі не розголошуються. Чотири пункти мають реалізуватися під час війни, п’ятий – після її завершення.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що План перемоги не ставить за мету звільнення всіх окупованих територій лише військовим шляхом. Основна ідея плану полягає в тому, щоб змусити Росію залишити ці території, оскільки ціна за їх утримання стане для неї надто високою.

Нагадаємо, 16 жовтня президент США Джо Байден оголосив про новий пакет оборонної допомоги Україні. До оборонного пакета, зокрема, увійдуть нові системи протиповітряної оборони й далекобійне озброєння.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *