Воїни Третьої штурмової відбили 4 полонених, яких окупантам наказали “обнулити”

У Третій штурмовій бригаді розповіли подробиці успішних штурмових дій на Харківщині. Внаслідок атаки на ворожі позиції, бійцям вдалось не лише ліквідувати ДРГ ворога, а й відбити чотирьох українських воїнів, яких росіяни взяли в полон.

Фото ілюстративне, Третя штурмова

Серед полонених були офіцер та командир взводу, відтак, вони володіли цінною інформацією для російської армії. Командування окупантів наказало військовим “обнулити”, тобто вбити українців. На щастя, ті наказу не виконали: і за короткий час наших хлопців звільнили побратими.

Українських військових визволили з полону: подробиці унікальної операції

Командир 1-ї роти 2-го штурмбату з позивним Мося розповів деталі операції. Підрозділ мав завдання стабілізувати лінію фронту, що було складним через важкі умови місцевості й непередбачувані маневри ворога.

Після заміни дружніх підрозділів на позиціях зникло четверо українських військових. Їх “побачили” дроном: наші хлопці були у полоні ворожої ДРГ, яка складалась щонайменше з 10 окупантів.

“Третя окрема штурмова бригада підтверджує інформацію ТГр “Кремінна” про проведення успішних штурмових дій на Харківщині.
Бійці бригади атакували противника, ліквідували ДРГ, а внаслідок цих боїв відбили не лише зайняті ворогом позиції, а й полонених.
Це військовослужбовці приданих сил, і серед них: кадровий офіцер у званні капітана, сержант і солдати. Наразі вони перебувають у безпеці та отримують медичну допомогу”, – зазначили у дописі Третьої штурмової.

Бійці додали, що після стабілізаційних дій ворога було відкинуто, а положення сил бригади на займаній ділянці фронту – відновлено.

Подробиці порятунку бійців від ТГр” Кремінна”

Про деталі порятунку 4 бійців розповіли також у Тактичній групі “Кремінна”. Там уточнили, що подія сталась на Лиманському напрямку. Під час пересування між позиціями на лінії бойового зіткнення четверо українських військовослужбовців потрапили в засідку, влаштовану диверсійною групою противника у кількості до 10 осіб, але були врятовані побратимами з Третьої окремої штурмової бригади.

Росіяни, захопивши українських бійців, повели їх у напрямку своїх позицій. “Пташка” допомогла Третій штурмовій виявити місце розташування ворога з нашими бійцями.

“Миттєво повантажившись на броньовану машину М113, штурмова група помчала до місця події. Противника досягли в момент, коли він вже наближався до своїх позицій. Військовослужбовці Третьої штурмової з ходу вступили в бій, зв’язавши противника вогнем. Облишивши полонених, ворог змушений був відстрілюватись. Швидко зорієнтувавшись в ситуації, полонені змогли втекти і протягом доби самостійно повернутися на українські позиції”, – зазначили в ТГр “Кремінна”.

У бою українські військовослужбовці знищили диверсійну групу російських окупантів, пошкодили та знищили укріплення противника, створивши передумови для подальшого успіху на цій ділянці.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *