13 Жовтня, 2024 9:19 pm

У Львові співробітники ТЦК у балаклавах провели масові рейди: облави потрапили на відео

У Львові представники ТЦК влаштували “полювання” на військовозобов’язаних чоловіків. Військові попередили про відповідальність за перешкоджання їхній діяльності.

Скриншот з відео.

У суботу, 12 жовтня, у Сихівському районі Львова працівники ТЦК, більшість з яких були з балаклавами на обличчях, упродовж дня влаштували масштабні облави у різних громадських закладах. Відео очевидців опублікував місцевий Telegram-канал “Львівич”.

Облави у Львові: що відомо

Зокрема, на вулиці Шафарика перехожі стали свідками того, як кільканадцять людей у військовій формі та з балаклавами на обличчях затримують молодого чоловіка в спортивних трусах та блузці, намагаючись запхати його у поліцейське авто. При цьому затриманий голосно кричить. Кілька перехожих жінок втрутилися у ситуацію, намагаючись переконати військових не застосовувати проти чоловіка грубої фізичної сили.

Також “мобілізаційний рейд” цього дня відбувся у спортзалі Sport Life. На опублікованих кадрах видно, як люди у військовій формі і в балаклавах з незрозумілою метою намагаються викрутити руки чоловікові у спортивній формі. У залі також присутні працівники поліції.

Ще одним місцем рейду став ресторан готелю “Соната”, в якому люди у військовій формі та захованими обличчями намагалися “заламати” чоловіка. Відвідувачі просили їх поводитися пристойно, оскільки за їхніми діями спостерігають діти.

Ще один інцидент стався із блогером Юрієм Скайфом, якого чоловіки в балаклавах витягли з машини на одній із парковок, поклали на землю і при цьому вимагали показати всі документи. За словами блогера, більшість із них спілкувалися грубо, російською мовою. Згодом, коли підійшли працівники поліції, його документи перевірили і не виявили жодних порушень правил військового обліку. Блогер поскаржився на дії людей у військовій формі поліцейським, але не зміг вказати, хто саме поклав його на асфальт, оскільки всі вони були в балаклавах.

“Вдень отримав інформацію, що частина працівників ТЦК приїхала з Одеси на Львівщину, – пише Телеграм-канал “Львівич”, – Буцімто, це така би мовити ротація. Але інформація не є достовірною, оскільки офіційно не є підтвердженою. Проте вирішив все ж таки це опублікувати, оскільки дуже багато людей пишуть, що більшість працівників ТЦК в останні дні спілкуються російською (а це мова агресора, нагадаю, та ця мова поширена в Одесі)”.

У Львівському ТЦК прокоментували масові рейди в області

У львівському ТЦК прокоментували інформацію про те, що їхні співробітники проводять масові рейди по закладах у Львові і не лише. Про це йдеться у повідомленні Львівського обласного ТЦК у Facebook.

“В Україні відбуваються заходи з мобілізації військовозобов’язаних громадян України. Військовослужбовці ТЦК та СП у Львівській області спільно з працівниками правоохоронних органів проводять оповіщення військовозобов’язаних громадян щодо військового обліку під час дії воєнного стану”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, у ТЦК заявили, що військові зацікавлені в прозорості цього процесу, тому для цього були залучені представники поліції.

“Закликаємо громадян дотримуватися усіх норм чинного законодавства. На прохання представників ТЦК чи правоохоронців надати для перевірки військово-облікові документи, реагувати коректно. За перешкоджання їхній роботі передбачена адміністративна відповідальність”, – додали в ТЦК.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *