14 Жовтня, 2024 8:24 pm

У Росії заочно засудили нашу українську журналістку Яніну Соколову — у чому її звинувачують

У Москві заочно засудили українську телеведучу Яніну Соколову до восьми років позбавлення волі. Журналістку звинувачують у міжнаціональній ворожнечі.

Про це повідомило російське видання “Медіазона” із посиланням на прокуратуру Москви у понеділок, 14 жовтня.

Справа Яніни Соколової — деталі

Українську журналістку та телеведучу Яніну Соколову в Росії судили за статтею про розпалювання міжнаціональної ворожнечі, у справі було два епізоди.

Перший епізод стосувався інтерв’ю Соколової програмі “Говорить великий Львів” українського телеканалу NTA влітку 2022 року. Прокурор говорив у суді, що журналістка у своєму виступі “обґрунтувала насильницькі дії проти росіян”.

“Порушити справу проти Соколової вимагав голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін. Тоді провідні телеграм-канали публікували фрагмент передачі “Говорить великий Львів” не від 5 серпня, а від 30 липня, де Соколова говорила, що росіян, які воюють в Україні, не можна брати в полон”, — йдеться у публікації.

Другий епізод стосувався випуску на ютуб-каналі “Вечір з Яніною Соколовою”, що вийшов 10 грудня 2022 року. За версією російського слідства, журналістка зробила публічну заяву, яка “формує презирство” і “обґрунтовує насильство” проти росіян.

“Відео, у якого був заголовок “Ракетний удар по Москві. Собачі бомби. Двійник путіна” зараз недоступне”, — зазначає видання.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *