12 Жовтня, 2024 2:20 pm

Кім Чен Ин вже відправив на війну з Україною тисячі своїх солдатів

 Південній Кореї та Україні продовжують ідентифікувати північнокорейських військових, які вже воюють на фронті, а також тренуються в Росії для можливого майбутнього розгортання разом із російськими військовими.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у щоденному огляді ситуації на фронті. Також 11 жовтня газета The Washington Post повідомила, що південнокорейські та українські офіційні особи заявили, що північнокорейські солдати діють разом із російськими військами в Україні.

Піхотинці КНДР тренуються в РФ і вже є в Україні

Представник української військової розвідки заявив, що окремі офіцери Північної Кореї спостерігають за російськими військами та вивчають поле бою в окупованих Росією районах України, але Україна ще не бачила північнокорейських підрозділів, які діють в Україні.

Повідомляється, що український чиновник додав, що “кілька тисяч” піхотинців КНДР тренуються в Росії, і що російське військове командування може розгорнути їх на передовій в Україні до кінця 2024 року або в російських прикордонних районах, щоб вивільнити російські “резерви” для боротьби в Україні.

Офіційні особи Південної Кореї та України нещодавно повідомили, що північнокорейські військові, ймовірно, діють в окупованій Донецькій області, а нещодавній український ракетний удар поблизу окупованого Донецька, як повідомляється, вбив кількох північнокорейських військових чиновників.

Масштаби угруповання сил Північної Кореї, яке Росія може розгорнути на лінії фронту або яке могло б вивільнити російські сили вздовж кордону, неясні, але ці сценарії також можуть допомогти російським зусиллям виділити додаткову живу силу для пріоритетних наступальних операцій в Україні та продовжити кульмінацію російської наступальної операції влітку 2024 року. Розгортання військ Північної Кореї в Україні також може створити можливості для експлуатації України, залежно від якості, структури сил, розстановки та оперативної сумісності сил Північної Кореї.

Війська КНДР на фронті: військовий оцінив загрозу

8 жовтня, міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен попередив, що їхня опонентка Північна Корея може скерувати свої війська до України на підтримку Росії.

Лейтенант Збройних сил України з позивним “Алекс” у своєму тг-каналі “Офіцер+”, коментуючи попередження міністра оборони Південної Кореї, зазначив, що якщо солдати з КНДР дійсно зʼявляться на нашому полі бою, то результат застосування таких підрозділів буде залежати від покладених на них функцій.

“В принципі з тими темпами як раши*и не жаліють своїх, то цих тим більше не буде шкода, як не крути то маємо розглядати їх з точки зору мʼяса, якого стане більше, що буде проблемою для нас. Проте є і зворотна сторона медалі, адже корейські солдати будуть максимально непристосовані до умов нашої війни, тому таке стадо буде найменш вмотивованим і шукатиме найпершу можливість дати по педалях, якщо припече, тому можуть навпаки створити проблеми для росіян”, – зазначив він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *