17 Жовтня, 2024 9:33 pm

Якщо Путіна усунуть від влади, як це вплине на війну: відповідь від українського генерала

На думку експерта вся військова агресія проти України зав’язана передовсім на одній людині в РФ.

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж заявив, що усунення або смерть Путіна вирішить надзвичайно важливу проблему. Про це він розповів під час чату на Главреді.

Путін не довіряє нікому, навіть своїм поплічникам

За його словами, сьогодні російський диктатор сконцентрував владу в своїх руках, як колись Сталін. І, як підкреслює Маломуж, в своєму оточенні Путін не сприймає майже нікого.

“Поради припинити війну, які часом до нього прориваються, викликають у нього величезне особисте протистояння і недовіру до своїх. А Путін не довіряє нікому, навіть своїм поплічникам. Згадайте хоча б зміщення Шойгу, Патрушева й інших, і це тільки через те, що були запропоновані інші стратегії. Але мені відомо, що багато генералів і у збройних силах РФ, і у спецслужбах не підтримали агресію проти України, а зараз вони тим більше проти”, – каже експерт.

Як переконаний генерал армії України Микола Маломуж, якщо зараз Путіна усунуть, може бути інша модель керівництва Росією.

“Однозначно не буде намагання захопити владу в Україні і продовжувати війну, тому що в оточенні Путіна та російських елітах уже повним ходом обговорюється питання про те, як виходити з війни, як при цьому самим не постраждати – не бути знищеними ні фізично, ні в судовому порядку, і як потім домовлятися зі світом після Путіна.

Вони гарантуватимуть, що не буде агресивної позиції Росії, і її війська підуть з України, а також не допустять розбалансування Росії, особливо розповсюдження її ядерного потенціалу різними частинами РФ, які на той час можуть контролюватися якимись радикалами”, – резюмує Маломуж.

На переконання колишнього голови Служби зовнішньої розвідки України, Захід на це піде, тому що він теж боїться розпаду Росії, а особливо неконтрольованого використання стратегічної ядерної зброї. Саме тому, в підсумку, усунення Путіна чи то спецслужбами, чи то природним шляхом буде виходом із ситуації, підсумував Маломуж.

Російська еліта втомилась від війни

За повідомленням Bloomberg, багато хто з так званої політичної та бізнес-еліти РФ втомився від війни і хоче її зупинити, хоча вони сумніваються, що Путін припинить бойові дії. Водночас ніхто не наважується протистояти російському диктаторові відкрито, попри те, що “абсолютна віра” в його лідерство похитнулася.

Анонімні джерела видання переконані, що найсприятливішою перспективою для РФ зараз були б переговори, які заморозили б конфлікт і дозволили Путіну проголосити піррову перемогу шляхом утримання частини захоплених українських територій.

“Еліти зайшли в глухий кут: вони бояться стати цапами відбувайлами за безглузду війну”, — сказав Кирило Рогов, ексрадник російського уряду, який залишив РФ після вторгнення до України.

Розчарування, яке починає побутувати у російському уряді, ймовірно, посилить гру звинувачень щодо відповідальності за невдале вторгнення. Через те, що Кремль зіткнувся з українським контрнаступом, який підтримують США та Європа, серед російських чиновників дуже знизились очікування будь-яких значних успіхів на полі бою.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *