9 Жовтня, 2024 10:32 pm

Британець проїхав на велосипеді близько 2000 кілометрів, щоб допомогти українцям. “Це був нелегкий шлях”

Том Гаррісон зібрав понад 4500 фунтів і передав кошти волонтерській громадській організації, яка підтримує постраждалих від війни.

Том розпочав веломандрівку зі свого дому в Амершамі, що у графстві Бакінгемшир. На краудфандинговій платформі паралельно відкрив благодійний збір коштів для постраждалих від війни. За мету поставив зібрати 5000 фунтів.

“Це був нелегкий шлях, — розповідає 47-річний британець. — Погода внесла свої труднощі, я їхав під зливою та градом у Нідерландах. Дорогу ледь було видно. Мало не потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. Також потім застав повені у Польщі. Довелося змінити маршрут. Але, незважаючи на бруд, виснаження й синці, продовжував свій шлях. Якщо відверто, то в такі хвилини мене надихала стійкість і мужність українського народу. Хотів показати всім українцям, що ви не самотні у своїй боротьбі за волю”.

Щодня Том Гаррісон долав 140 кілометрів. Каже, велосипедом подорожує часто. Їздив на двоколісному на роботу, коли служив поліціянтом. Минулого року взяв участь у Лондонському веломарафоні.

“Моя подорож тривала 14 днів, дістався до Львова надвечір. Місто справді чудове. На ніч прихистив місцевий житель Іван. Його дружина Ірена з двома доньками виїхала з України через бомбардування і нині живе у Великій Британії. Загалом я зібрав більш як 4500 фунтів, це понад 200 тисяч гривень. Усі кошти передав волонтерській громадській організації, яка надає допомогу постраждалим від війни”, — зазначає Том Гаррісон. І насамкінець запевняє, що після нашої перемоги планує відвідати більше українських міст.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *