Росія вивела у море цілу флотилію кораблів: що задумали окупанти

Загальний залп кораблів, які вийшли в акваторію, становить 48 ракет.

Станом на ранок 8 жовтня Росія вивела у Чорне море 7 ракетоносіїв з загальним залпом до 48 ракет. Про це повідомили у ВМС ЗСУ.

У ЗСУ є достатньо морських дронів, щоб зустріти непроханих гостей

Зокрема у повідомленні йдеться, що станом на 06:00 у Чорному морі перебуває 16 ворожих кораблів, з яких 7 є носіями крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 48 ракет. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні, зате у Середземному морі є 2 ворожі кораблі, з яких 1 є носієм крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 4 ракет.

У ВМС ЗСУ наразі лише констатують факт виходу кораблів у море, але не називають ймовірної причини такої активності ворожого флоту. Експерти зазначають, що Україна вже три місяці не атакувала ворожі судна своїми морськими дронами, бо ті переховуються у бухтах Новоросійська. Логічно, що за цей термін ВМС ЗСУ мали б накопичити достатню кількість цих дронів і гідно зустріти ворожий флот.

Наші Сили оборони зазначають, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації.

РФ вразила два торгові судна за два дні

Якщо Україна полює за військовими кораблями країни-агресора, то за два останні дні Росія атакувала друге цивільне судно, що перебувало в портах Одещини. Балістичною ракетою пошкоджено судно «OPTIMA» під прапором Палау. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Зазначається, що загинула одна людина. Ще пʼятеро іноземних громадян, членів екіпажу, постраждали. Наразі їм надається медична допомога. Тільки сьогодні судно зайшло для завантаження. Проте за кілька годин стало мішенню країна-агресора.

За два дні ворог пошкодив два судна, що мали вивозити вантажі з України. Це цілеспрямована практика залякування та перешкоджання роботі Українського морського коридору.

«Таким чином агресор намагається знов зруйнувати судноплавство у Чорному морі та підірвати українські зусилля з гарантування продовольчої безпеки. Наслідком цього може бути тільки зростання нестабільності в чутливих регіонах світу, які залежать від імпорту продовольства, й неспокою в міжнародних відносинах», — зазначив Олексій Кулеба.

Міністр наголосив, що важливо, щоб портова інфраструктура була захищена від терору, а вільне й безпечне мореплавство було гарантоване.

«Маємо і далі посилювати нашу протиповірятну оборону та силою зброї та силою дипломатії притягати ворога до відповідальності», — резюмував Олексій Кулеба.

Як повідомляла АрміяInform, російські війська завдали удару по Ізмаїльському району за допомогою безпілотників. Основною ціллю атаки стала припортова та прикордонна інфраструктура. Внаслідок удару двоє чоловіків, водії вантажівок, зазнали поранень.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *