13 Жовтня, 2024 8:16 pm

Наші десантники впіймали окупантів, які р03стр і ляли дев’ятьох українських n0л0 ненuх

Військові зазначили, що це були окупанти зі 155 бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту.

Як зазначило Командування Десантно-штурмових військ, ворожу штурмову групу катів ліквідували бійці 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади. Зазначається, це сталося в одному з населених пунктів Курської області РФ.

Окупанти-кати більше не зможуть розстрілювати полонених

“Це були виродки зі 155 бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту, які особливо люблять хизуватися своїми “подвигами”. А саме: знущанням з полонених, а також розстрілів тих українських військовослужбовців, хто опинившись в безвиході, здався в полон. Полонених в усьому світі захищає право війни – Женевські конвенції. Але російським нікчемам на міжнародне гуманітарне право глибоко начхати, тому вони грубо й цинічно порушують його”, – зазначили у ДШВ.

Військові наголосили, що у цьому випадку “хайпонути у цих потвор у військовій формі не вийшло”. Зустрівшись в бою з українськими десантниками, вони були усі знищені. Таку ж долю десантники пророкують й іншим окупантам з цієї бригади.

Як повідомляли аналітики DeepState, 10 жовтня росіяни розстріляли 9 українських військових на Курщині.

“Відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались. Проте кількість БК була обмежена і вони були вимушені здатися”, – пише проєкт з посиланням на власні джерела в одному з підрозділів.

Натомість військовий “Осман” заявив, що росіяни прорвали українську оборону в одному з населених пунктів Курської області, зайшли в тил та вступили в бій із групою операторів дронів. Внаслідок жорсткого бою українські воїни загинули. У полон вони не здавалися добровільно, зауважив він.

Кримінальне провадження щодо цього випадку вже відкрито

Офіс Генерального прокурора вже розпочав кримінальне провадження щодо ймовірного розстрілу девʼяти українських військовополонених у Курській області. Про це повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін.

“Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та міжнародним злочином. Розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Робимо все, аби ідентифікувати і покарати всіх винуватців злочинів, які країна-агресор чинить проти України та українців”, – написав він.

Своєю чергою уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець направив листи до ООН та МКЧХ щодо розстрілу 9 українських військовополонених у Курській області.

Крім того, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав міжнародну спільноту вжити негайних заходів через розстріл російськими окупантами українських військовополонених.

Проте, так виглядає, наші десантники вирішили не вдаватись до бюрократії і чекати міжнародного осуду та вирішили питання з катами у свій спосіб.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *