Літнім українцям передбачена 6-місячна виплата пенсії в разі виїзду на постійне місце проживання за кордон, згідно зі статтею 51 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, йдеться на сайті Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області.

У ПФУ повідомляють, що виплата здійснюється за заявою пенсіонера, за шість місяців до виїзду, рахуючи з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку.

Якщо громадянин планує виїхати за кордон, він може особисто звернутися до сервісного центру ГУ ПФУ за місцем свого постійного проживання та надати низку документів – насамперед, заяву (встановленого зразка), а також паспорт громадянина України для виїзду за кордон (із записом про виїзд на постійне місце проживання за кордон)/паспортний документ іноземця/документ, що посвідчує особу без громадянства, а також довідку про зняття з реєстрації місця проживання в Україні.

“Грошова допомога при виїзді пенсіонера на постійне місце проживання за кордон виплачується органами Пенсійного фонду шляхом зарахування на поточний рахунок одержувача в уповноваженому банку”, – йдеться на сайті ПФУ.