22 Жовтня, 2024 9:00 am

Екснардеп Корнацький з «Блоку Петра Порошенка» незаконно отримав майже мільйон гривень на житло: справу скерували до суду

До суду скерували справу щодо народного депутата України 8 скликання Аркадія Корнацького — за обвинуваченням у незаконному одержанні понад 936 тисяч гривень компенсації за житло.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Правоохоронці не розголошують імені фігуранта, однак за даними джерела hromadske у правоохоронних органах, ідеться про Аркадія Корнацького. Він пройшов у 2014 році до Верховної Ради від партії «Блок Петра Порошенка». Також Корнацький був членом парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

За даними слідства, депутат з 2014 по 2019 роки одержав із бюджету Апарату Верховної Ради України компенсацію за проживання в готельному номері, яку призначали народним депутатам, що не мали власного помешкання у столиці. При цьому депутат мав власне житло у Києві.

Дії колишнього депутата кваліфікували за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Санкція статті передбачає до шести років ув’язнення.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *