22 Жовтня, 2024 8:37 am

Санкт-Петербург атакували дрони: сотні будинків залишилися без електрики

Звуки вибухів потрапили на відео.

Після удару БПЛА в російському місті 300 будинків залишилися без світла. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. Електропостачання будуть відновлювати до вечора.

У Санкт-Петербурзі пролунали вибухи: місцеві жителі повідомляють про атаку дронів

За інформацією Telegram-каналу “Фонтанка”, близько 7:00 ранку жителі міста почали повідомляти про звуки вибухів.

“У Санкт-Петербурзі 19 жовтня було збито безпілотник. За наданою інформацією, БПЛА було збито силами протиповітряної оборони. Загроз для населення немає”, — стверджує видання.

Тим часом місцеві жителі у соцмережі повідомляють, що у Виборзькому та Приморському районах у Петербурзі зникла електрика.

“Почало блимати світло, пропало зображення в телевізорі, потім пролунали три “хлопки”, “щось грюкнуло і обрубалась електрика”, “о 7 годині йшла в магазин і чула два глухі вибухи, а в магазині не було інтернету. Виборзький район”, “чув 3 “хлопки” і світло вирубалося” – писали місцеві жителі, деякі навіть стверджували, що зі стін падали картини.

Енергетики заявили, що нібито сталося технологічне порушення на устаткуванні 110 кВ. За даними “Фонтанки”, без електрики залишилися майже триста будівель у Приморському районі Петербурга. Світла у будинках немає понад дві години. Місцева влада обіцяє повністю відновити енергопостачання на півночі Петербурга до 17-ї години.

“Служби розпочали роботи відразу після аварії. Практично повністю відновлено роботу світлофорів”, — повідомила місцева влада.

При цьому там не називають офіційну причину вимкнення світла, натомість говорять про якусь “аварію”.

Нагадаємо, раніше стало відомо про атаку дронів на завод “Кремній Ел” у Брянську — один із найбільших виробників мікроелектроніки в Росії.

У Брянській області дрони атакували завод “Кремній Ел”

У ніч на 19 жовтня дрони атакували важливий російський завод “Кремній Ел” у Брянській області. Це вже четверта атака БПЛА на підприємство від початку повномасштабного вторгнення РФ. Про це повідомляє російський Telegram-канал ASTRA.

“В результаті детонації вибухового пристрою збитого безпілотника в горищній частині нежитлової будівлі сталося загоряння”, — пише Telegram-канал.

Хоч атаку на завод місцева влада не підтверджувала, але про це повідомляють місцеві жителі. Натомість влада повідомила лише, що “при відбитті атаки один із безпілотників врізався у нежитлову будівлю”. За їхніми даними, нібито постраждалих немає.

“Кремній Ел” підприємство, одне з найбільших виробників мікроелектроніки в Росії. Зокрема, на підприємстві виготовляють комплектуючі для військової техніки. Завод розташований більш ніж 100 км від кордону з Україною. Він бере участь у розробці нових РЛС, які призначені для ППО, літаків, кораблів.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *