22 Жовтня, 2024 8:29 am

Путін може отримати ще одного ворога: У Сеулі пригрозили Росії

Південна Корея викликала російського посла і закликала вивести війська КНДР з України.

Схоже, що загравання Путіна з Кім Чен Ином і залучення армії останнього до війни в Україні, може зіграти з кремлівським диктатором злий жарт. У понеділок, 21 жовтня, Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало посла Росії Георгія Зінов’єва.

Росія повинна негайно вивести війська КНДР з України

Його закликали вжити “негайних” заходів для виведення північнокорейських військ з України. Про це повідомляє інформаційне агентство Yonhap.

Зустріч відбулася між першим заступником міністра закордонних справ Південної Кореї Кімом Хонг Кюном і Зінов’євим, під час якої Сеул офіційно висловив “серйозну позицію” з приводу ситуації. Російського посла “рішуче закликали до негайного виведення північнокорейських військ і припинення відповідної співпраці” з Пхеньяном.

Кім наголосив, що військове співробітництво між Росією та Північною Кореєю є “серйозною загрозою” не лише для Південної Кореї, але й для міжнародної спільноти.

В МЗС Південної Кореї повідомили, що Кім “засудив незаконне військове співробітництво, яке включає розгортання військ Північної Кореї”. Росіян попередили, що Сеул відреагує “всіма можливими засобами” у співпраці з міжнародним співтовариством на будь-які дії, що загрожують її основним інтересам.

Зрозуміло, що посол Зінов’єв заявив, що військова співпраця Росії з Північною Кореєю “не є загрозою для безпеки Південної Кореї” і відбувається “в межах міжнародного права”. Крім цього, посольство РФ в Південній Кореї стверджує, що Москва та Пхеньян мають “протилежні погляди” на причини зростання напруженості на Корейському півострові.

Південнокорейська зброя може піти в Україну

Використання Росією військовослужбовців Північної Кореї у війні проти України може стати “величезною помилкою” з боку правителя Кремля Володимира Путіна, заявив експерт, оглядач Bild Альберт Лінк. За його словами, Путін таким чином може отримати ще одного потужного противника в особі Південної Кореї, пише Уніан.

“Жахливий сценарій для Путіна: Південна Корея, яка досі підтримувала Україну лише гумдопомогою і касками, реагує на вступ Кім Чен Ина у війну – і відправляє Україні зброю. Маленька Південна Корея (лише трохи більша за Австрію) – одна з найбільших армій світу з приблизно 3,6 млн солдатів (500 000 активних, 3,1 млн у резерві)”, – зазначає Лінк.

Експерт додав, що в Південній Кореї, де використовується зброя стандартів НАТО, процвітає оборонно-промисловий комплекс – уряд планує стати четвертим за величиною експортером зброї до 2027 року. На перших трьох позиціях розташовуються США, Росія і Франція.

“Якщо Південна Корея вирішить підтримати Україну зброєю, то, на думку експертів, це матиме величезний вплив на хід війни”, – заявляє Лінк.

Нагадаємо, Північна Корея відправляє до Росії 12 тисяч військовослужбовців, включно з підрозділом спецпризначення, для участі у війні проти України, повідомляє південнокорейська розвідка. На першому етапі вже перекинуто близько 1,5 тисячі солдатів за допомогою російських кораблів.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *