22 Жовтня, 2024 9:03 am

Схоже щось назріває… Британська розвідка повідомила про великі розбори польотів у Кремлі: що ж відбувається ?

Кремль розпочав масштабну чистку серед російських генералів. За даними розвідки, вісьмох генералів Слідчого комітету, Міністерства з надзвичайних ситуацій та Федеральної служби виконання покарань звільнено.

Кремль розпочав “чистку” російських генералів Міноборони та інших силових відомств за звинуваченням у корупції. Про це повідомляє розвідка Міноборони Британії.

У Кремлі відбувається найбільше переслідування високопосадовців

“7 жовтня 2024 року російські ЗМІ повідомили, що прокуратура висунула додаткові звинувачення колишньому заступнику міністра оборони Тимуру Іванову, якому раніше висунули звинувачення у квітні 2024 року”, — зазначається у повідомленні розвідки.

Перша з цих справ стосується розкрадання 200 млн рублів під час закупівлі двох суден для поромної переправи через Керченську протоку, які згодом були пошкоджені під час війни. Друге — розкрадання 3 млрд рублів із банку “Інтеркоммерц” при купівлі іноземної валюти.

У розвідці додають, що звинувачення у корупції висунули не тільки проти Іванова, а й проти колишніх високопосадовців російського оборонного відомства. Це відбувається в рамках найбільшого переслідування високопосадовців нижче за рівень виконавчої влади або уряду.

Російські ЗМІ також повідомляють, що вісім чиновників, які мають генеральські звання, було звільнено з таких відомств, як Слідчий комітет, Міністерство з надзвичайних ситуацій та Федеральна служба виконання покарань. Незалежні російські ЗМІ припускають, що це пов’язано з обвинуваченнями в корупції.

“Якщо це правда, це може бути потенційним індикатором того, що репресії проти корупції виходять за межі їхньої колишньої вузької спрямованості на оборонний сектор”, — зазначають у Міноборони Британії.

Кремль вигадав новий спосіб заманювання росіян на війну

Уряд російської федерації може збільшити витрати на оборону за підсумками року. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією ISW, міністерство оборони рф продовжує пропонувати пільги для стимулювання добровільної участі громадян у війні росії проти України. Так, російське оборонне відомство представило проєкт постанови, в якому пропонується надавати статус учасника бойових дій добровольцям війни в Україні з початку їхньої участі.

Додамо, що щоб мобілізація не вдарила по стабільності путінського режиму, Кремль залучив до війни проти України один з найтаємніших загонів спецназу Північної Кореї.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *