22 Жовтня, 2024 9:04 am

Літак, 6,5 мільйонів доларів та 30 земельних ділянок: шокуюча декларація чиновника, який покликаний боротися зі злочинами проти держави

Серед цінного майна Пахніц також задекларував кілька одиниць мисливської нарізної зброї, автомобілі, напівпричепи.

Керівник територіального управління Бюро економічної безпеки у Полтавській області Олег Пахніц у річній декларації за 2023 рік вказав, що має одномоторний літак Socata TB 20 GT. Про це свідчить декларація посадовця.

Декларація Олега Пахніца: що надбав чиновник

Вказаний у декларації літак Socata TB 20 GT належить сільськогосподарському підприємству “Прогрес”. За даними ЗМІ, Пахніц був його бенефіціаром, літак із бортовим номером UR-COL коштує на ринку близько 415 тисяч доларів.

Крім того, у декларації вказано, що чиновник має $6,5 мільйона готівки, автівки, 30 земельних ділянок, квартири, паркомісця та житловий будинок. Про це свідчить декларація посадовця.

Серед цінного майна Пахніц також задекларував кілька одиниць мисливської нарізної зброї, автомобілі, напівпричепи. Є також у нього нерухомість у Словаччині.

Зазначимо, що Бюро економічної безпеки, який очолює Пахніц, є українським правоохоронним органом у сфері охорони економічної безпеки держави (фінансова поліція). Мета Бюро — протидія економічним злочинам проти держави шляхом реалізації правоохоронної, аналітичної, економічної, інформаційної та інших функцій. Орган утворили у 2021 році і він став спадкоємцем податкової міліції.

У керівниці МСЕК знайшли 6 мільйонів доларів готівки

Раніше керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяну Крупу та її сина – начальника обласного Пенсійного фонду Олександра Крупу викрито на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже $6 млн.

7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі. Її відправили під варту на 60 діб (до 3 грудня) із можливістю внесення застави розміром в понад 500 млн грн.

Пізніше стало відомо, що приблизно понад 50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність, ймовірно, через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК. Про це повідомляв журналіст Юрій Бутусов після проведення розслідування.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *