22 Жовтня, 2024 9:00 am

Син керівниці Хмельницької МСЕК Олександр Крупа почав позбуватися свого бізнесу після звільнення

Олександр Крупа — син керівниці Хмельницької медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, яка перебуває під слідством за підозрою в незаконному збагаченні — почав продавати свій бізнес після того, як звільнився з посади голови обласного Пенсійного фонду.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів NGL.media.

Вони з’ясували, що останні 8 років Олександр Крупа, його мати Тетяна та батько Володимир є власниками компанії «Солар-Інвест», яка займається виробництвом електроенергії за допомогою сонячних панелей. Ці панелі встановлюють на земельних ділянках в області, які скуповує сім’я.

Журналісти зазначають, що Крупи не мають стільки житлової чи комерційної нерухомості, як цих земельних ділянок — загалом майже 63 га. Частину цієї землі орендують великі фермерські господарства, а на інших встановлені сонячні панелі «Солар-Інвест».

Син керівниці Хмельницької МСЕК також володіє у Хмельницькому квартирою площею 67 м², яку купив понад 10 років тому за програмою молодіжного кредитування й досі виплачує за неї кредит — приблизно тисячу гривень щомісяця.

Крім того, у квітні 2023 року Олександр Крупа зі своєю дружиною Катериною та хмельницьким підприємцем Андрієм Кримінським заснували польську компанію Novis Food, що може займатися продажем молочної продукції та ресторанною діяльністю.

Після звільнення з Пенсійного фонду Крупа почав продавати свій бізнес, зокрема дві будівельні компанії — «Вест-Естейт» та «Естейт Плюс».

NGL.media також поспілкувалося з подругою Олександра, хмельницькою волонтеркою Тетяною Юзепчук. Вона запевнила, що не вірить у причетність його сім’ї до корупції, а «що стосується допомоги ухилянтам, то це ще треба довести». Водночас вона додала, що «розумні люди вміють поєднувати багато різних справ та дій».

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *