22 Жовтня, 2024 8:35 am

Кількість новобранців знизилась на 40%. У Генштабі підтвердили спад мобілізації

Нині середня чисельність одночасної підготовки новобранців у навчальних центрах становить приблизно 20 тисяч людей. Ще декілька місяців тому ця цифра сягала майже 35 тисяч.

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу підготовки в навчальних центрах Головного управління доктрин і підготовки Генштабу ЗСУ Василь Румак.

«Думаю, що це не таємниця, дещо знизилась ця цифра, тому що знизилась чисельність мобілізаційного ресурсу, який потрапляє до навчальних центрів», — сказав Румак.

За його словами, нині функціонують понад 25 навчальних центрів. І зараз у Генштабі працюють над покращенням якості навчання, зокрема внаслідок збільшення терміну навчання до 1,5 місяця й трансформування системи підготовки інструкторів.

Зазначимо, незадовго після того, як закон про мобілізацію став чинним, президент Зеленський казав, що мобілізація в Україні зросла. А заступник голови парламентського Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції Руслан Горбенко розповідав, що загалом цьогоріч удасться мобілізувати 120 тисяч людей.

Тим часом народний депутат Роман Костенко нещодавно заявляв, що рівень мобілізації знизився після кількох місяців дії закону. Тому він вважає, що треба вживати «радикальних» заходів — наприклад, знижувати призовний вік.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *