18 Жовтня, 2024 7:24 pm

Трамп зробив скандальну заяву про Зеленського

Політик стверджує, що президент України ніколи не повинен був допустити початку війни з Росією.

Колишній президент США та кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп звинуватив Володимира Зеленського в тому, що саме він нібито дозволив розпочатися жахливій війні між Росією та Україною.

Цю гучну заяву Трамп зробив в інтерв’ю з популярним подкастером Патріком Бет-Девідом. Слова політика і кандидата у президенти США висвітлили такі медіагіганти, як The Washington Post та Politico.

“Він (Зеленський – Ред.) ніколи не повинен був дозволити цій війні початися. Війна програна”, – заявив Дональд Трамп.

Що пише Politico

“Дональд Трамп поклав провину за війну Росії проти України на президента України Володимира Зеленського — це ескалація риторики співчуття щодо агресора війни, президента Росії Володимира Путіна”, — пише видання.

Колишній президент Сполучених Штатів також додав, що президент Джо Байден “спровокував цю війну”, яка, як він неодноразово стверджував, “ніколи б не сталася”, якби він був президентом.

Politico зазначає, що Трамп демонструє все більш дружні стосунки з Путіним попри війну в Україні. Під час своїх дебатів із віцепрезидентом Камалою Харріс минулого місяця він стверджував, що війна повинна закінчитися, але двічі не відповів прямо, чи вважає він, що Україна має перемогти.

Що пише The Washington Post

Інше американське видання зазначає, що звинувачення президента України під час інтерв’ю в подкасті, який вийшов в ефір у четвер, не є першим випадком, коли Трамп публічно припускає, що Зеленський винен у війні, що триває.

“Наприклад, під час передвиборчої кампанії в Мінт-Хілл, штат Північна Кароліна, Трамп сказав: “Ми продовжуємо давати мільярди доларів людині, яка відмовляється укладати угоду”, — цитує видання скандального політика.

Нагадаємо, у книзі, опублікованій у понеділок, журналіст Боб Вудворд повідомив, що Трамп дзвонив Путіну цілих сім разів після відходу з посади та надсилав йому тести на Covid-19 для приватного використання, поки він ще був президентом. Трамп не підтвердив і не спростував цю інформацію.

Раніше у четвер стало відомо, що президент України Володимир Зеленський у розмові з Дональдом Трампом заявив, що Україну захистить або ядерна зброя, або членство в НАТО. Про це лідер України розповів 17 жовтня на пресконференції під час саміту лідерів Європейського союзу в Брюсселі (Бельгія).

“Всі ці домовленості не спрацювали. ‎Хто з цих великих країн, з цих ядерних держав постраждав? Всі? Ні, одна – Україна. Хто віддав ядерну зброю? Усі? Ні, одна – Україна. Хто сьогодні воює? Україна. І тому у нас так. У розмові з Дональдом Трампом я йому сказав: «Який же вихід? Або в України буде ядерна зброя – і тоді це для нас захист, – або ми повинні мати якийсь альянс. Окрім НАТО, на сьогодні ми не знаємо дієві альянси”, – сказав президент України.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *