У Кремлі нервово відреагували на заяву президента України Володимира Зеленського щодо можливості відновлення Києвом ядерного потенціалу. Зокрема, міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що відповідні спроби не матимуть успіху.

“Безумці. І нічого з цього, звичайно ж, не вийде – ніколи і ні за яких обставин. Але він (Зеленський – УНІАН) вже, здається, відмовився від цих слів – мабуть, прокинувся, з іншої ноги встав. Так що повторюю: можна довго аналізувати вислови цієї людини і його команди, але ми вже зрозуміли марність усіх цих спроб, непотрібність і навіть контрпродуктивність”, – заявив дипломат.

У свою чергу заступник секретаря Радбезу РФ, експрезидент країни-агресора Дмитро Медведєв припустив, що Україна прагне створити “брудну бомбу”.

“З урахуванням на перший погляд безглуздих балачок навколо створення бандерівською Україною ядерної зброї можна зробити лише один сумний висновок: нацистський режим намагається створити “брудну бомбу”. Для цього він має всі можливості: сировину, технології, фахівці. А для виготовлення заряду невеликої потужності підійде будь-яка лабораторія радянських часів. Годинники цокають”, – написав Медведєв.

Відновлення Україною ядерного потенціалу

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом сказав, що Україна або вступить в НАТО, або матиме ядерну зброю. Про це він розповів напередодні на пресконференції у Брюсселі.

Як сказав Зеленський, колишній голова Білого дому погодився з його аргументами.