Президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом в Україну приїде делегація Білого дому з відповідями щодо свого бачення “плану перемоги”. Про це Зеленський сказав в інтерв’ю журналістам українських телеканалів, яке транслювалося в ефірі марафону “Єдині новини”.

Зокрема, коли у глави держави запитали, чи є вже реакція країн Заходу на план перемоги України, він нагадав, що спершу представив цей план Сполученим Штатам.

“Реакція була майже одразу. Наша команда поїхала туди з начальником Генерального штабу Баргилевичем, а також віце-прем’єркою Стефанішиною. Працювали над питаннями щодо НАТО і також щодо запрошення в НАТО, а також з другим пунктом плану перемоги щодо посилення нашої армії зараз. Щодо реакції, я чекаю команду Білого дому в Україні. Ми чекаємо і найближчим часом вона буде тут з тими, чи іншими відповідями”, – сказав Зеленський.

Також президент сказав, що два дні тому провів розмову з президентом США Джо Байденом.

“Ми отримали пакет на півмільярда, а також домовилися, що це є частиною також плану, що ми будемо зараз дуже швидко отримувати раз на два-три тижні, може бути – отримувати пакет, який буде посилювати нашу армію”, – наголосив Зеленський.