22 Жовтня, 2024 8:34 am

Ворог намагається захопити нове місто Селідове з флангів… Знову кидає велику кількість піхоти

Російські окупанти дедалі активніше штурмують Селидове на Донеччині. Українські захисники успішно відбивають атаки і знищують загарбників.

Бійці Національної гвардії відбили 17 спроб штурмів росіян за добу на Покровському напрямку. Про це повідомляє пресслужба НГУ.

Під час наступу на Селидово армія РФ втратила 273 солдатів за добу

“Лише на цій ділянці фронту за попередню добу в районі відповідальності військовослужбовці Національної гвардії України нейтралізували 273 окупанти: 125 безповоротні, 148 санітарні втрати ворога”, – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що ворог намагається активно штурмувати, зокрема в районі населеного пункта Селидове Донецької області, застосовуючи велику кількість піхоти. Також Росія періодично проводить механізовані штурми із залученням 3-5 одиниць бронетехніки.

На відео – бойова робота 15 бригади оперативного призначення Нацгвардії “Кара-Даг”.

 

Речник Національної гвардії Руслан Музичук повідомляв, що російські окупанти намагаються поєднувати штурмові дії у напрямку околиць Селидового Донецької області з охопленням міста з флангів: противник вдається до артилерійських обстрілів та авіаційних ударів з використанням КАБів.

Генштаб про ситуацію на фронті

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що загалом минулої доби зафіксовано 197 бойових зіткнень. Найбільше – на Покровському та Курахівському напрямках.

На Покровському напрямку наші захисники за минулу добу відбили 46 атак. Ворог намагався просунутись неподалік населених пунктів Михайлівка, Воздвиженка, Миролюбівка, Новотроїцьке та Сухий Яр. Основні ж зусилля ворог зосереджував в районах Селидового та Променя, де відбулось відповідно 22 та 9 боєзіткнень.

Сили оборони продовжують стримувати ворога на Курахівському напрямку. В районах населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Курахівка, Костянтинівка, Максимільянівка, Антонівка, Курахове, Водяне окупанти 59 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку, де противник за минулу добу завдав 41 авіаудару, застосувавши 72 керовані авіабомби.

Також Генштаб інформує, що за минулу добу Сили оборони ліквідували ще 1710 окупантів, 24 танки, 64 бойових броньованих машини, 24 артилерійські системи. Загальні бойові втрати особового складу противника з 24.02.22 по 21.10.24 орієнтовно склали близько 680 230 осіб.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *