22 Жовтня, 2024 9:04 am

ГУР просто молодці: у Луганську посеред дороги підірвали авто топофіцера російської армії

У центрі Луганська знищено російського воєнного злочинця – майора Дмитра Первуху. У тимчасово окупованому обласному центрі він очолював “штаб зі служби військ і безпеки військової служби”.

Ліквідація топофіцера відбулась 18 жовтня 2024 року близько 11:40 у центрі окупованого Луганська вибухнув автомобіль УАЗ Патріот.

Вибух на дорозі: російський офіцер мертвий

На кадрах, поширених у соцмережах видно, що автомобіль вибухнув просто посеред руху на дорозі. Уламки розкинуло навсібіч, постраждали інші автомобілі. Всередині машини перебував офіцер російської окупаційної армії – майор Первуха Дмитро Володимирович.

“Внаслідок вибуху причетний до воєнних злочинів загарбник – знищений. Первуха перебував на службі підпорядкованого генштабу ЗС РФ 273-го розвідувального центру (в/ч 53847), чий пункт постійної дислокації розташований у місті Новосибірськ”, – зазначили в ГУР.

У розвідці додали, що на окупованих територіях України майор Первуха обіймав посаду так званого “начальника штабу зі служби військ і безпеки військової служби”.

Внаслідок вибуху автомобіля в Луганську загинув чоловік і постраждала жінка, повідомив Слідчий комітет РФ. Стверджується, що порушено кримінальну справу, але за якою статтею не повідомляється.

Агент ФСБ з Луганська завербував прикордонника для роботи на РФ

За матеріалами Служби безпеки та Держприкордонслужби реальний термін ув’язнення отримав російський агент, який діяв на Волині: 40-річний чоловік сяде за грати на 15 років. За інструкцією російської спецслужби він збирав інформацію про пункти базування, маршрути руху та наявне озброєння Сил оборони, які залучені до захисту регіону.

Найбільше окупантів цікавили локації укріпрайонів та орієнтовна кількість особового складу українських військ на оборонних лініях.
Завербував його кадровий співробітник ФСБ Олексій Добрицький, який дислокується у тимчасово окупованому Луганську.

“Куратор” вийшов на прикордонника, коли той проходив службу на сході. Коли чоловіка перевели на Волинь, він почав виконувати ворожі завдання. За свої “послуги” сподівався отримати посаду у російських військах та виїзд до РФ.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів агента визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *