22 Жовтня, 2024 9:00 am

Наслідки нічної ворожої атаки на Україну: є загиблі і поранені

Окупанти атакували мирні міста “шахедами” ті “іскандерами”: вибухи лунали навіть біля Львова.

У ніч проти 20 жовтня 2024 року Україна знову пережила масовану ворожу атаку. Про деталі повідомили у Повітряних силах.

Рідне місто Зеленського оговтується після важкої ночі

“Від 21.00 19 жовтня противник атакував Україну балістичними ракетами із території Криму, ударними БпЛА типу “Shahed” та дронами невстановленого типу. Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 51 повітряної цілі: 49-ти ворожих безпілотників та двох балістичних ракет “Іскандер-М”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 10.00 в результаті протиповітряного бою підтверджено збиття 31 ворожого БпЛА у Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Львівській, Одеській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Київській, Миколаївській, Дніпропетровській та Донецькій областях.

“13 російських безпілотників локаційно втрачено, інформація щодо збиття/падіння уточнюється та оновлюється”, – додали у відомстві.

Раніше повідомлялося, що росіяни вдарили двома ракетами по Кривому Рогу. Вибухи прогриміли близько 23 години. Місцева влада повідомила про рятувальну операцію на місці “прильоту”.

Станом на ранок 20-го жовтня у Кривому Розі Дніпропетровської області завершено рятувальну операцію на місці нічної ворожої атаки. Про це повідомив у телеграм-каналі голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. За його словами, постраждало 17 осіб – три жінки і 14 чоловіків. Постраждав рятувальник і поліцейський.

За уточненою інформацією, пошкоджено 15 багатоповерхівок, магазини, кав’ярня, церква, відділення банку, офісні приміщення. Пошкоджено також газогін. Потрощено майже три десятки автомобілів.

Понад 14 тисяч українців залишились без світла

У Сумській області російські війська атакували об’єкти енергетичної інфраструктури. Про це повідомили в ОВА.

Унаслідок атаки тимчасово знеструмлено понад 100 населених пунктів. Зокрема, без світла залишилися 37 тисяч людей у Роменському районі. Крім цього, ще понад 14 тисяч споживачів електроенергії знеструмлені внаслідок військової агресії РФ на прикордонних територіях у Сумській області — це 130 населених пунктів. Наразі енергетики намагаються ліквідувати наслідки ворожих атак.

Варто зазначити, від початку повномасштабного вторгнення армія РФ пошкодила 1468 енергетичних об’єктів на Сумщині. За даними ОВА, сьогодні вночі у небі над Сумщиною зенітники знищили 11 російських “Шахедів”.

Щонайменше два БПЛА зайшли на території Білорусі. Про це повідомив телеграм-канал “Беларускі Гаюн | Belarusia”. Один з них залетів до РБ з території Житомирської області і прямував до Мозиря. Для його перехоплення білоруси о 1.10 ночі підняли у повітря винищувач. Ще один БПЛА з території Білорусі залітав у напрямку Прип’яті. Як він потрапив у Білорусь наразі не повідомляють.

Нагадаємо, що під час попереднього масованого обстрілу України, одразу 9 безпілотників РФ опинились у володінні Лукашенка.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *