22 Жовтня, 2024 8:59 am

На Личаківському кладовищі у Львові вандали здійснили наругу на могилах військових (відео)

У ніч на неділю, 20 жовтня, вандали пошкодили 23 могили військових, політв’язнів і волонтерів на Личаківському цвинтарі у Львові. Поліція встановлює особи зловмисників.

Наруга на могилах Героїв у Львові

Як інформує поліція Львівської області, повідомлення про інцидент правоохоронці отримали 20 жовтня о 9:30. У коментарі для “УП. Життя” речниця пресслужби поліції Львівщини Світлана Добровольска розповіла, що інформацію про наругу над могилами надали небайдужі львів’яни. Наразі на місці подій працюють слідчо-оперативна група та співробітники інших служб поліції.

“Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення осіб зловмисників, які здійснили наругу над могилами захисників”, – запевнили в поліції.

Також правоохоронці вирішують питання щодо правової кваліфікації подій.

За словами депутата, керуючого справами виконавчого комітету Львівської міської ради Євгена Бойка, постраждали 23 могили, серед них 17– учасників російсько-української війни, три – політичних в’язнів і ще дві – волонтерів.

“Вночі вандали здійснили наругу на могилах наших Героїв на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища. Служби працюють на місці. Передивляємося камери відеоспостереження. Будьте певні негідники понесуть покарання”, – написав у Facebook Євген Бойко. Камери відеоспостереження зафіксували зловмисника о 2:42.

ZAXID.NET отримав фрагмент відеозапису з однієї з камер. На ньому видно, як людина у світлій куртці із накинутим на голову каптуром ходить поміж могил і розкидає речі, які на них стояли. Наразі точно невідомо, чи вандал діяв сам, чи їх було кілька.

 

За наругу над могилах – від 3 до 5 років тюрми

Раніше у Києві на Аскольдовій могилі невідомі пошкодили могили загиблих військових Дмитра “Да Вінчі” Коцюбайла, Павла Петриченка та Андрія “Джуса” Пільщикова. Про це у соцмережі Х повідомила військовослужбовиця Аліна Михайлова.

Вона уточнила, що вандали побили портрети та розмалювали прапори на могилах загиблих, а також пошкодили лампадки.

Столичні поліцейські встановили, що над могилами воїнів поглумилася жінка. Однак її особу поки не ідентифікували. У коментарі для “УП. Життя” заступниця начальника відділу комунікацій в ГУ НП у місті Києві Анна Страшок додала, що відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України. Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 5 років.

Відомо, що правоохоронці затримали 60-річну жінку, яка вчинила акт вандалізму над могилами загиблих військових.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *