22 Жовтня, 2024 5:55 pm

ЗСУ досягли успіхів у Курській області: “Путін у біді”

Американські аналітики повідомляють про успіхи ЗСУ на Курщині. Водночас британський полковник стверджує, що Путін у біді і що настав час завдати вирішального удару.

ЗСУ просунулися на західній стороні українського виступу в Курській області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Курська область: ISW зафіксував просування ЗСУ

“Нещодавно ЗСУ просунулися на західній стороні українського виступу в Курській області, – пише джерело. – Геолокаційні кадри, опубліковані 21 жовтня, показують, що українські сили просунулися у західній частині Новоіванівки (південний схід від Коренево). Російські військові блогери стверджували, що українські сили спробували перетнути міжнародний кордон у районі Вольфіно (на південний захід від Глушкова), і що українські сили розгорнули додаткові резерви в районі лінії Кругленьке-Нікольскій, де вони почали атаку двома тактичними групами механізованих рот”.

Аналітики зазначають, що російські джерела намагаються виправдати повільний темп російського просування в Курській області, хибно представляючи цей напрямок як унікально складний. Командир чеченського загону спецназу “Ахмат” заявив, що бої в Курській області дуже інтенсивні, і що Курський напрямок є найскладнішим фронтовим районом усього театру бойових дій.

Путін у біді, – британський полковник

Прохання Росії залучити до війни проти України війська КНДР свідчить про те, що її армія перебуває у хиткому стані. Зараз країни Заходу мають зробити все для перемоги України. Про це в розмові з 24 Каналом заявив полковник британської армії у відставці Хеміш де Бреттон-Гордон.

Він оцінює моральний стан загарбницьких військ як низький – дезертирство, проблеми з виплатами та небажання відправлятися на передову. Крім того, воюють здебільного етнічні новобранці зі сходу країни, а не забезпечені мешканці Москви та Санкт-Петербургу.

Через брак новобранців кремлівському правителю довелося поїхати до Північної Кореї та посилити свою окупаційну армію іноземними військовослужбовцями: “Якщо росіянам доводиться просити іноземні країни, як ось Північну Корею, ввести війська до України, то це ознака того, що Путін у біді. Зараз настав час дійсно завдати вирішального удару по Росії”, – сказав полковник.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *