22 Жовтня, 2024 8:54 pm

На війні загинув колишній футболіст збірної України

Дмитро Богачов отримував виклик у юніорську збірну України. На війні він був бойовим медиком.

Колишній український півзахисник Дмитро Богачов загинув на війні проти російських окупантів. Про це пише ФК “Тростянець” з посиланням на Олександра Литвиненка, воротаря, який виступав з Богачовим за ПФК “Суми”.

На війні поліг Дмитро Богачов

У допису ідеться, що Дмитро раніше воював у районі Авдіївського коксохімічного заводу. Також повідомляється, що Богачов був бойовим медиком.

Відомо, що Дмитро впродовж 10 сезонів грав у ПФК “Суми”, був наймолодшим капітаном команди. Він провів 184 матчів і забив майже 36 голів за сумський клуб. Переможець Другої ліги України 2011/12. Цього ж року викликався до збірної України U-20, де зіграв одну гру.

У сезоні 2014/15 Богачов взяв участь у 27 іграх, у всіх виходив у старті. Цей сезон став для Богачова найрезультативнішим у кар’єрі. Забивши 10 голів, він зайняв 4 місце в гонці бомбардирів Першої ліги, розділивши його з нападником Олександрії Віталієм Пономарем.

Також Дмитро Богачов  виступав за “Вікторію” (Миколаївка), а останнім клубом футболіста була “Орлета” із четвертого дивізіону Польщі.

У НОК розповіли, скільки українських спортсменів загинуло на війні

Глава НОК України Вадим Гутцайт розповів про те, скільки українських спортсменів загинуло на війні з Росією.

“Ці цифри щодня змінюються. Але зараз близько 500 наших спортсменів та тренерів загинули на російсько-українській війні. А понад 3000 представників спортивної галузі вже вирушили захищати Україну”, – наводить слова Гутцайта Sport-Express.ua.

Вадим Гутцайт також підкреслив, що багато спортивних об’єктів зараз знаходяться на окупованих територіях. Наприклад, олімпійська база в окупованій Кремінній (Луганська область). “У Маріуполі (Донецька область) планували відкрити реконструйований басейн, але через початок широкомасштабного вторгнення не встигли”, – заявив Гутцайт.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *