22 Жовтня, 2024 7:23 pm

Окупанти прорвали нашу лінію оборони біля Часового Яру: триває важкий бій

Ворог скористався густим туманом і зумів вклинитись у нашу лінію оборони.

Російські окупанти змогли вклинитися в українську лінію оборони в районі міста Часів Яр на Донеччині, проте про втрату міста не йдеться. Про це розповів представник пресслужби 24 Окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Іван Петричак в ефірі національного телемарафону, цитує “Інтерфакс-Україна”.

Ситуація біля міста важка, але не критична

“На жаль, ворогу вдалося вклинитися в нашу лінію оборони, але про провал критичний і втрату Часового Яру не йдеться. Зараз тривають запеклі бої”, – каже Петричак.

За словами військового, ситуація залишалася напруженою впродовж останнього місяця, й окупанти чинили спроби штурмів щодня.

“Удень сонце, вночі та ввечері йде дощ, тому був сильний туман, і окупанти використали вкотре зміну погоди на свою користь, щоб перейти канал. Зараз він заблокований, триває робота з локалізації, і зараз усі сили бригади налаштовані на те, щоб знищувати окупанта в тому квадраті, де він зараз заблокований”, – розповів Петричак.

За словами представника бригади, ситуація на фронті в зоні відповідальності 24 ОМБр залишається критично складною, окупанти кратно переважають за чисельністю та намагаються проломити українську лінію оборони, також обстрілюють Часів Яр з артилерії, ракетами, здійснюють авіабомбардування, проте оборона міста триває.

До Костянтинівки залишилось 7-8 кілометрів

Після того, як російські війська прорвались біля Часового Яру, до Костянтинівки залишилося 7-8 км. У Костянтинівці та Дружківці цілодобово триває канонада.

Про це депутат Дружківської міської ради Микола Довбня розповів у ефірі телеканалу “Еспресо”. За словами депутата, ніч проти 22 жовтня і день минають під звуки канонади.

“Після того, як ворог прорвався біля Часового Яру, до Костянтинівки залишилося 7-8 кілометрів. Ця відстань вже призводить до того, що ми безперервно чуємо канонаду. Адже росіяни мають перевагу в кількості снарядів і пострілів”, – розповів Довбня.

Він зауважив, що бойові дії під Костянтинівкою нагадують радянські фільми про війну, адже чутно постійний гул і вибухи.

“Дорога до Часового Яру відкрита тільки для військових і місцевих. Тамтешні великі кар’єри, на мою думку, зможуть трохи затримати ворога між Костянтинівкою і Часовим Яром”, – додав депутат.

До слова, напередодні видання The Wall Street Journal повідомило, що армія РФ здійснила значний крок до захоплення Часового Яру. Тепер ЗСУ потрібно завадити ворогу зайняти позицію в буферній зоні, щоб запобігти наступу.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *