22 Жовтня, 2024 6:36 pm

450 тисяч доларів, підроблена інвалідність і російський паспорт: СБУ затримало керівницю ще одного МСЕК

Служба безпеки України викрила керівницю Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи на корупційних схемах, пов’язаних з ухиленням від мобілізації. Про це

 

СБУ затримала керівницю Миколаївського МСЕК

Зокрема, правоохоронці знайшли понад $450 тисяч доларів, а у її сина – російський паспорт. Як повідомляє пресцентр СБУ, під час обшуків у фігурантки, крім зазначеної суми, знайшли колекцію ювелірних виробів, які вона переховувала за різними адресами. При цьому, більшу частину грошей та коштовностей правоохоронці виявили в помешканні її сина – інтерна медичного вишу. У нього СБУ виявила російський паспорт.

“За наявними даними, молодик оформив громадянство країни-агресора у колишньому генконсульстві РФ в Одесі до початку повномасштабної війни (напередодні вторгнення РФ ця установа зупинила діяльність – Ред). Також для переховування нелегальних доходів посадовиця оформила на свого сина три незадекларовані квартири”, – розповіли в СБУ.

За даними слідства, протягом 2015-2023 років очільниця МСЕК зазначала у своїх деклараціях винятково офіційні прибутки на загальну суму понад 2 млн грн. Також встановлено, що минулого року жінка оформила собі та сину 2-гу групу інвалідності для отримання від держави пільг та соціальних виплат.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення чиновниці про підозру. Розслідування триває. За даними джерел УП, мова йде про Віру Бєлякову.

 

Бізнес на ухиленні від мобілізації

Зазначимо, що на початку жовтня у керівниці Хмельницького обласного МСЕК Тетяни Крупи в робочому кабінеті виявили 100 тис. доларів, медичні документи з ознаками підроблення, а також списки “ухилянтів” із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Вдома у посадовиці вилучили 5 млн 244 тис. доларів США, 300 тис євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси, а також документи, які можуть вказувати на відмивання грошей через різні бізнес-проєкти. Під час проведення слідчих дій керівниця МСЕК намагалась позбутися частини грошей, викинувши через вікно дві сумки з пів мільйоном доларів.

На оприлюдненому ДБР відео зафіксовано, як чоловік керівниці МСЕК приліг на ліжко, куди правоохоронці поклали вилучену готівку, і ніжно гладив купюри.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *