22 Жовтня, 2024 8:58 pm

Окупанти готові вирушити в атаку на Запоріжжя щомиті : передумови для цього вже створено

Російські окупанти після просування на Донеччині розпочнуть наступальні дії на Запоріжжя. При чому загарбники намагатимуться наступати з півдня та південного сходу.

За документами Запоріжжя вже в РФ, тепер ворог хоче зайти у це місто

Про це “Київ24” заявив майор Збройних сил України Валерій Прозапас. За його словами, можливість піти у наступ на вказане місто загарбники отримали внаслідок успішного просування на Донецькому напрямку.

“Очікувана ситуація, що росіяни намагатимуться атакувати його (місто, – УНІАН) більш інтенсивне після того, як вони просунулися на Донецькому напрямку. Відповідно, тепер й з півдня, й з південного сходу вони намагатимуться просунутися до обласного центру. Я думаю, що найближчим часом саме цей напрямок може стати одним з найгарячіших”, – сказав військовий.

Він нагадав, що це логічне, в тому числі тому, що кремлівський диктатор Володимир Путін раніше підписав “конституційні закони” про нібито “входження до складу Росії” чотирьох частково окупованих українських регіонів – Херсонщини, Запорізької, Луганської та Донецької областей:

“Всі ми пам’ятаємо, що Путін вніс наше місто, моє рідне місто, в конституцію Російської Федерації, яке значиться тепер як російське. Тому звичайно, дійсно, треба приділяти максимальну увагу (Запоріжжю, – УНІАН)”.

Наразі головна активність ворога на Покровську

Нагадаємо, останнім часом російська окупаційна армія має певні успіхи на Донеччині. Зокрема, за даними DeepState, росіяни захопили село Желанне Друге Покровського району Донецької області України та ще просунулася у Вишневому, Гірнику, біля Ольгівки та Любимівки.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку минулої доби (станом на ранок 21 жовтня) відбулося 167 бойових зіткнень, противник завдав 54 авіаційних удари із застосуванням 99 КАБів, більш як 560 ударів дронами-камікадзе. За його ж даними майже половина всіх атак ворога припала на Покровський напрямок – на цей час кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 67, з яких 27 відбулося на Покровському напрямку.

На Покровському напрямку російські загарбники здійснили 27 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Сухої Балки, Воздвиженки, Миролюбівки, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 18 атак противника, дев’ять боєзіткнень ще тривають.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *