22 Жовтня, 2024 7:24 pm

Українські БПЛА атакували три російські спиртзаводи: чому саме ці цілі

Дотепники в РФ кажуть, що Україна перейшла усі можливі “червоні лінії”.

Фото: вікіпедія

Фото: вікіпедія

У ніч проти 22 жовтня дрони атакували чотири російські заводи, про це повідомляють російські телеграм-канали. При чому це заводи, які спеціалізуються не на військовій продукції, а на харчовій, зокрема з виготовлення спирту.

Виготовляли і спирт, і вибухові речовини для армії РФ

“Українські безпілотники атакували три спиртові заводи у Тульській та Тамбовській областях. За словами губернатора Тульської області Дмитра Міляєва, внаслідок атаки дронів пошкоджено Єфремівський спиртзавод, а також завод у селищі Лужківському Суворовського району. Судячи з опублікованих відео, на заводах після атаки почалася пожежа. Ще один спиртзавод «Біохім» спалахнув у Тамбовській області, повідомив губернатор Максим Єгоров. Відбувся вибух. За попередньою інформацією, постраждалих немає”, – пише телеграм-канал Astra.

Натомість керівник Центру з протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко запевняє, що у ніч проти 22 жовтня наші дрони атакували чотири російські заводи, три з яких офіційно займаються виготовленням спирту.

За його словами, Росія використовує ці обʼєкти не тільки для виготовлення спирту, а і палива для воєнних потреб і вибухових речовин. “Тому вони й атакуються”, — пояснив Коваленко.

Всього, за даними керівника ЦПД, українські БПЛА атакували чотири підприємства на території Росії. Ідеться про “Біохім”, Лужковський спиртзавод, Єфремовський спиртзавод і промислове підприємство у Воронезькій області. “Це все – воєнні об‘єкти, попри замаскованість під щось інше”, — зазначив він.

Україна вже не вперше перетинає ті самі “червоні лінії” окупантів: на початку жовтня українські дрони вже атакували спиртзаводи у Білгородській та Воронезькій областях.

Після прильотів українських БПЛА закрили аеропорт у Нижньому Новгороді

Нагадаємо, що сьогодні, у вівторок, одразу у декількох областях РФ, а саме, в Тамбовській, Тульській, Брянській та Воронезькій, пролунали вибухи через атаку безпілотників. Керівники цих областей одразу заявили, що атака успішно відбита і всі БПЛА знищені.

Щоправда після вибухів аеропорт у Нижньому Новгороді Нижньогородської області закрили, повідомила російська влада. Ймовірно, що в аеропорту ввели план “Килим” – це означає, що він закритий, а літаки перенаправляють на інші летовища.

До слова, унаслідок атаки дронів на завод імені Свердлова в російському Дзержинську, що виробляє вибухові речовини, пошкоджено один із цехів підприємства. У самій будівлі вибило скло і двері, також пошкодило покрівлю.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *