22 Жовтня, 2024 7:23 pm

Цивільні літаки знову в небі: “Нова Пошта” розпочне польоти до Києва і Львова

Компанія здійснюватиме регулярні міжнародні рейси сім днів на тиждень.

Вперше від початку повномасштабної війни над Україною літатимуть цивільні літаки. Авіакомпанія “Нової пошти” отримала дозвіл на польоти до Києва та Львова.

Літаки “Нової Пошти” здійснюватимуть рейси до Києва та Львова

Компанія розпочне виконувати регулярні міжнародні повітряні вантажні перевезення з та до України з 1 листопада. Про це повідомляє галузеве видання wing.com.ua, посилаючись на наказ Державної Авіаційної Служби від 21.10.2024.

Згідно з наказом, ТОВ “Супернова Ейрлайнз” отримала право на експлуатацію повітряних ліній “Львів – Прага – Львів” та “Київ – Прага – Київ” для виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень з/до України.

На обох напрямках передбачено по сім рейсів на тиждень. Строк дій прав – з 01.11.2024 на необмежений строк.

“Управлінню авіаційних перевезень доручено забезпечити направлення ТОВ “Супернова Ейрлайнз” повідомлення про прийняте рішення про видачу прав на експлуатацію повітряних ліній та оформлення відповідних документів про права на експлуатацію повітряних ліній”, – йдеться у наказі.

Нагадаємо, перший рейс на власному літаку авіакомпанія Supernova Airlines групи компаній Nova (Нова пошта) виконала місяць тому. Політ здійснили між європейськими містами.

Садовий заговорив про відкриття аеропорту у Львові

Мер Львова Андрій Садовий вважає, що під час війни в Україні повинен працювати хоч один аеропорт. Таку думку він висловив в інтерв’ю РБК-Україна, відповідаючи на питання про можливе відновлення роботи міжнародного аеропорту “Львів” імені Данила Галицького.

“Є питання безпеки держави, є питання безпеки людей. Ми повинні вижити за будь-яких умов, тому ця тема обговорюється в експертних середовищах”, — сказав він.

Мер запевнив, що у разі ухвалення такого рішення, журналісти першими про це дізнаються.

“Є багато летовищ в Україні, і, я думаю, що під час війни хоча б одне з них мало б працювати”, — сказав Садовий.

Нагадаємо, ще минулого року тодішній міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба говорив, що при наявності винищувачів F-16 були б шанси відкрити аеропорт у Львові. Сьогодні ці винищувачі у нас вже є.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *