23 Жовтня, 2024 7:25 pm

Командир кадирівців заявив про злочини російської армії на Курщині

Управління МВС Курської області зафіксувало 187 злочинів, скоєних на території регіону російськими військовими. Про це розповів заступник начальника головного військово-політичного управління Міноборони, командир спецназу “Ахмат” Апті Алаудінов.

Алаудінов відповідав на запитання провоєнного блогера Максима Калашникова про те, чи чув він чутки про “неадекватну поведінку” бійців “Ахмата” в тилу.

“Кадирівці” нібито не скоюють злочини: що сказав командир

“Я зараз перебуваю на Курському напрямку. Я одразу пішов до голови МВС Курської області [Віктора Косарєва] і поставив йому пряме запитання: “Які у вас проблеми з Ахматом, як тільки я сюди приїхав?” Він посміхнувся і сказав: “У нас на території 187 злочинів, скоєних військовими. Це вбивства, зґвалтування і так далі. Жоден з цих злочинів не був скоєний бійцями підрозділу “Ахмат”, – заявив Алаудінов.

Командир “Ахмата” не уточнив, за який період були скоєні ці злочини. Про прихід “Ахмата” в регіон Алаудінов повідомив 8 серпня.
Російська влада не повідомляла про злочини, скоєні російськими військовими в Курській області. Як правило, повідомляється, що суди розглядають справи проти військовослужбовців Збройних сил України.

Однак завдяки відео з камер спостереження, опублікованим у телеграм-каналах, відомо, що злочини скоюють російські військові. Зокрема, були опубліковані кадри кількох пограбувань магазинів: принаймні в одному такому злочині брав участь військовий з Чечні.

У Курській області провели обшуки через будівництво захисних споруд на кордоні

Російські силовики провели обшук у компанії місцевого депутата від “Єдиної Росії” Максима Васильєва у справі про будівництво фортифікаційних споруд. Про це повідомив сам Васильєв. За його словами, він надав “всі документи, що цікавлять” поліцейським, і до нього нібито “питань не виникло”.

Телеграм-канал “Mash” стверджує, що обшуки проводилися в Курському управлінні капітального будівництва та в компаніях “КТК Сервіс”, “Автоспецтех-46”, “Сіємі”, “Техімпекс” та “Електробудмонтаж”. За даними каналу, відкрито кримінальну справу за фактом шахрайства в особливо великих розмірах та зловживання службовим становищем.

Як повідомляла “Верстка, у Курській області, на прикордонних з Україною територіях, ймовірно, не були побудовані необхідні укріплення. Департамент капітального будівництва Курської області підписав два контракти на будівництво фортифікаційних споруд на суму 3,2 млрд рублів. Одним із субпідрядників виступила компанія “КТК Сервіс”.

Компанія мала завершити роботу у лютому 2023 року, але цього не зробила. У вересні 2023 року Слідче управління МВС Росії у Курську порушило кримінальну справу проти “КТК Сервіс” за фактом розкрадання та легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *