23 Жовтня, 2024 7:20 pm

Суд вилучив BMW, зброю і права на 9 пісень у співачки-зрадниці

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду погодила стягти майно з колишньої народної артистки України, співачки Таїсії Повалій.

Позовну заяву подало Міністерство юстиції України, щоб застосувати до зрадниці санкцію, передбачену пунктом 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України “Про санкції”.

Повалій втратила майно в Україні: що саме

У вівторок, 22 жовтня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила позовну заяву Міністерства юстиції України
та ухвалила рішення стягнути у дохід держави активи, належні співачці:

  • транспортний засіб BMW;
  • пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв, споряджених гумовими або аналогічними за своїми властивостями еластичними метальними снарядами несмертельної дії;
  • майнові права на музику та слова до 9 творів («Обниму тебя», «Любить, понимать и слушать», «Ангелы-хранители», «Назавжди», «Просто я хочу», «Бусинки любви», «Больше чем близко», «Я лечу в даль с тобой синюю», «Доброе утро»).

Цікаво, що у позовній заяві Мін’юсту, поданій 5 вересня 2024 року, було заявлено про позбавлення майнових прав на музику та слова до 8 творів, але ВАКС ухвалив рішення щодо 9-и.

Додамо, це не усе майно, яке переходить в дохід держави. З Повалій також стягнули активи щодо яких вона може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження:

  • 7 земельних ділянок, розташованих у Київській області, загальною площею 9, 3095 га;
  • житловий будинок загальною площею 442,8 кв. м.;
  • домоволодіння загальною площею 101 кв.м.;
  • транспортний засіб BMW Х5;
  • три пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв, споряджених гумовими або аналогічними за своїми властивостями еластичними метальними снарядами несмертельної дії та мисливської гладкоствольної зброї.

ВАКС зазначає, що у Повалій є 5 днів на те, аби подати апеляційну скаргу.

Повалій отримала підозру від СБУ: про що йдеться

Таїсія Повалій – українська та російська поп-співачка, авторка пісень, народна артистка України до 2015 року, колишня народна депутатка України від партії “Партії регіонів” (2012-2014 роках), Зараз мешкає у Москві та відома своїми проросійськими поглядами.

15 лютого 2024 року СБУ повідомила про заочну підозру Таїсії Повалій. Напередодні повномасштабного вторгнення рф вона виїхала до країни-агресора, де отримала російське громадянство та публічно підтримала Кремль. Під час інтерв’ю московському інтернет-виданню колаборантка вихваляла Путіна та закликала до захоплення всієї території України. Також вона намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ.

У вересні 2023 року Повалій на запрошення терориста Пасічника виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську: вона підтримала окупантів та героїзувала їхню учать у війні проти України. Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти підривної діяльності зловмисниці на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Таїсії Повалій про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни);
ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України).

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *